ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΞηρομεροΕρώτηση Κωνσταντόπουλου για τις μονάδες βιορεστών στις Φυτείες Ξηρομέρου

Ερώτηση Κωνσταντόπουλου για τις μονάδες βιορεστών στις Φυτείες Ξηρομέρου

Ερώτηση Κωνσταντόπουλου για τις μονάδες βιορεστών στις Φυτείες Ξηρομέρου

Με τις υπ’αριθμ. πρωτ. 6544/19-3-2019 και 7390/13-5-2019 ερωτήσεις μου σας έθεσα τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούνται από την αδειοδότηση τριών μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιορευστά σε θέση της τοπικής κοινότητας Φυτειών του Δήμου Ξηρομέρου, οι περιβαλλοντικοί όροι των οποίων εγκρίθηκαν με αντίστοιχες αποφάσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου.

Τα βιορευστά τα οποία θα επεξεργάζονται οι μονάδες αυτές, δεν υπάρχουν ούτε παράγονται στην περιοχή των Φυτειών, η οποία είναι μια περιοχή αμιγώς γεωργοκτηνοτροφική, με πλήθος πιστοποιημένων βιολογικών παραγωγικών μονάδων, που αποτελούν μοναδικό πόρο ζωής των κατοίκων. Επίσης είναι μια περιοχή μοναδικής φυσικής ομορφιάς, σπάνιας περιβαλλοντικής καθαρότητας και με πλούσια βιοποικιλότητα, που θα υποβαθμισθεί ανεπανόρθωτα από την εγκατάσταση των παραπάνω ρυπογόνων μονάδων βιορευστών, με παράλληλη επιβάρυνση της υγείας και υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Με τα δεδομένα αυτά, οι τοπικές αρχές, οι συλλογικοί φορείς και η τοπική κοινωνία εξέφρασαν από την πρώτη στιγμή την αντίθεσή τους στην εγκατάσταση και λειτουργία των μονάδων αυτών και ζήτησαν την ακύρωση των αποφάσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Ελλάδος, με τις οποίες εγκρίθηκαν οι πανομοιότυπες ΜΠΕ για τις μονάδες αυτές.

Ωστόσο, το Υπουργείο δεν ακύρωσε ούτε ανέστειλε τις σχετικές πράξεις, όπως αντίστοιχα έπραξε για όλες τις άλλες παρόμοιες περιπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή αλλά και σε άλλες περιοχές, όπως στη Χίο.

Σήμερα, σχεδόν ένα χρόνο μετά, η τοπική κοινωνία βρίσκεται σε αναβρασμό. Ο Δήμος Ξηρομέρου, οι τοπικοί φορείς, οι σύλλογοι και οι πολίτες ζητούν την αποκατάσταση της νομιμότητας και την εφαρμογή της αρχής της ίσης μεταχείρισης με την άμεση ακύρωση των πράξεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ώστε να αποφευχθούν οι καταστροφικές συνέπειες από τη λειτουργία των μονάδων βιορευστών στην περιοχή τους.

Κατόπιν αυτών ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Έχετε λάβει υπ’όψιν τις απόψεις των τοπικών αρχών, των συλλογικών φορέων και των κατοίκων της περιοχής σχετικά με την εγκατάσταση των μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιορευστά στις Φυτείες Ξηρομέρου;
2. Προτίθεται το Υπουργείο να προβεί στην αποκατάσταση της νομιμότητας και του δικαίου με την ανάκληση και αναστολή εκτέλεσης των παραπάνω αποφάσεων εγκατάστασης των τριών (3) μονάδων βιορευστών στην περιοχή Φυτειών του Δήμου Ξηρομέρου;

Πέθανε ο Φίλιππος Πετσάλνικος

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα

ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣΕνοικιάζεται γκαρσονιέρα 3ου ορόφου 41 τ.μ., επιπλωμένη και με ηλεκτρικές συσκευές, με γκαράζ, στο Δυρράχιο Αλβανίας. Το σπίτι είναι 80 μέτρα από την θάλασσα και το γκαράζ 50 μέτρα από την θάλασσα. Τιμή 20 €/ ημερησίως. Τηλ.: 0030-6977 – 856190.

Ζητείται υπεύθυνος φαρμακοποιός, για πλήρη απασχόληση, σε φαρμακείο του Ξηρομέρου. Τηλ.: 6938 – 216240.

Πωλείται στο Αγρίνιο, AUDI Turbo Quattro, 1800cc, σε άριστη κατάσταση, με service αντιπροσωπείας. Δεκτός έλεγχος στην αντιπροσωπεία. Τηλ.: 6973 – 236476. (2098)

ΖΗΤΕΙΤΑΙ βοηθός λογιστή με γνώσεις και εμπειρία σε διπλογραφικά βιβλία (γ΄ κατηγορίας), διαχείριση εμπορικής εφαρμογής. Απαραίτητη η αποστολή βιογραφικού σε mail: stath1@otenet.gr. ΣΤΑΘΟΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.Ε., 5o χλμ ΑΓΡΙΝΙΟΥ – ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ, ΤΗΛ.: 2641050491. (2097)

Οι Μύλοι Τρικάλων, Νικ.Σ.Τσιασιώτη & Σια Ο.Ε., με έδρα την Καλαμπάκα, αναζητούν πωλητή / συνεργάτη με αντίστοιχη εμπειρία στο κλάδο του αλεύρου. Περιοχές κάλυψης νομός Αιτωλοακαρανίας και Άρτας. Αποστολή βιογραφικών στο info@trikalamills.gr. Τηλέφωνα επικοινωνίας στα 2432072602 και 2432072423.

Μεγάλη εταιρεία στο χώρο του λιανεμπορίου, που λειτουργεί υποκαταστήματα γνωστής αλυσίδας super market με το σύστημα της δικαιόχρησης, αναζητά ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ SUPER MARKET για τα καταστήματά της σε τουριστικούς προορισμούς. Οι κατάλληλοι υποψήφιοι πρέπει να ενδιαφέρονται για μόνιμη μετεγκατάσταση εκτός Αιτωλοακαρνανίας και θα διαμένουν σε κατάλυμα που παρέχει η εταιρεία. Απαραίτητα προσόντα: • Απόφοιτοι Γυμνασίου. • Επιθυμητή η προϋπηρεσία σε super market. • Οι κατάλληλοι υποψήφιοι πρέπει να είναι δυναμικοί, να έχουν όρεξη για δουλειά και να τους αρέσει η επικοινωνία και η επαφή με τους πελάτες. • Ιδιόκτητο μεταφορικό μέσο για τις προσωπικές τους μετακινήσεις. Η εταιρεία προσφέρει μόνιμη πλήρη απασχόληση σε ένα δυναμικό και αναπτυσσόμενο περιβάλλον, με άριστες συνθήκες απασχόλησης και ανταγωνιστικό πακέτο αμοιβών. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 6942053596 ή να αποστείλουν βιογραφικό στο e-mail caterina.ioa@gmail.com για καθορισμό ραντεβού στην περιοχή του Αγρινίου.

ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ Φιλολογίας Πατρών με Μεταπτυχιακό στην κλασική φιλολογία παραδίδει φιλολογικά μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου και αναλαμβάνει την πλήρη και άριστη προετοιμασία υποψήφιων Πανελλαδικών Εξετάσεων σε όλα τα μαθήματα. Παρέχονται: . Πλούσιο υποστηρικτικό υλικό σε όλα τα μαθήματα ανά διδακτική ενότητα, σε ηλεκτρονική και έντυπη μορφή. . Σωστός προγραμματισμός ύλης. . Συνεχής αναβάθμιση διδακτικού υλικού. . Ευχάριστη διδασκαλία.. Υψηλή στάθμη εκπαιδευτικών υπηρεσιών. . Επαναληπτικά – ανακεφαλαιωτικά διαγωνίσματα. Θέματα προσομοίωσης. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6936038226. email: exevgeni@yahoo.gr

ΝΕΟΣΥΣΤΑΤΗ ΕΤΑΙΡΙΑ στο Αγρίνιο ζητά άτομο για ημιαπασχόληση.(INTERNET- MARKETING) Απαραιτήτως: Πολύ κάλες γνώσεις υπολογιστών και ίντερνετ. Ευχέρεια στον γραπτό Αγγλικό λόγο. Ο εργαζόμενος η θα αναλάβει το κομμάτι του marketing της εταιρίας αποκλειστικά μέσω ίντερνετ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν email με το βιογραφικό τους η όποια άλλη πληροφορία επιθυμούν.Email: A_A_Architekton@outlook.com Τηλ: 2641401168

ΖΗΤΕΙΤΑΙ Ψυχολόγος από μη κερδοσκοπικό οργανισμό: Απαραίτητα προσόντα: • Πτυχίο Ψυχολογίας και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος • Άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας • Μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών σε γνωστικό αντικείμενο της ψυχολογίας που σχετίζεται με παιδιά • Προϋπηρεσία • Ικανότητα προγραμματισμού και οργάνωσης • Άριστη γνώση χειρισμού Η/Υ • Κάτοχος διπλώματος οδήγησης Περιοχή εργασίας: Αγρίνιο Αποστείλατε βιογραφικό στο e-mail: ergasia.smile@yahoo.gr αναγράφοντας τον κωδικό 244.

Η ΟΨΟΝ COMMERCE, αποκλειστική αντιπρόσωπος της Αρτοβιομηχανίας ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ Α.Ε. ζητεί για την επάνδρωση του τμήματος πωλήσεων οδηγούς – πωλητές (exvan). Ικανότητες διαπραγμάτευσης και επικοινωνίας θα εκτιμηθούν. Απαραίτητη προϋπόθεση Δίπλωμα Γ΄ κατηγο ρίας. Επικοινωνία: email: m.panagopoulos@opson.gr. ηλ: 6946905162