ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠαιδειαΕρώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για απλήρωτους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για απλήρωτους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για απλήρωτους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

 

24/10/2014

Δελτίο τύπου

 

Ερώτηση σχετικά με την καθυστέρηση στην πληρωμή των Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών προχώρησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας Μαρία Τριανταφύλλου και Γιώργος Βαρεμένος .

Παρόλο που η κυβέρνηση δεσμεύτηκε ότι οι  αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που διορίστηκαν, με το Πρόγραμμα των Δημοσίων Επενδύσεων, θα πληρώνονται στην ώρα τους , οι ίδιοι παραμένουν απλήρωτοι, εδώ και ενάμιση μήνα.

Την ίδια στιγμή που για την εύρυθμη λειτουργία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης , απαιτείται η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, η συγκυβέρνηση του success story και του πρωτογενούς πλεονάσματος,  αφήνει και τους λιγοστούς αναπληρωτές που προσέλαβε απλήρωτους.

Η συγκυβέρνηση, αλληθωρίζει, μπροστά στην αναγκαιότητα της ανασυγκρότησης και της αναβάθμισης  της δημόσιας Παιδείας.  Έτσι όμως όχι μόνο υπονομεύει και υποβαθμίζει τις δομές της, αλλά και το μέλλον μιας ολόκληρης γενιάς.

 

Ακολουθεί η ερώτηση αναλυτικά:

 

Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, που προσλήφθησαν με το πρόγραμμα Π.Δ.Ε (Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ) , παραμένουν απλήρωτοι από το Σεπτέμβριο.

Οι προσλήψεις των αναπληρωτών, έγιναν από το Π.Δ.Ε, “στο πλαίσιο του έργου με τίτλο «Πληρωμή ωρομισθίων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων» με ενάριθμο 2014ΣΕ04700000 της Συλλογικής Απόφασης Έργων (ΣΑΕ) 047 (ΑΔΑ:7ΧΜΡΦ-ΨΩΧ) του Εθνικού Σκέλους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων”, όπως αναφέρεται στα δελτία τύπου πρόσληψής τους.

Είναι απαράδεκτο, οι νέοι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, να μένουν απλήρωτοι, στη δυσκολότερη οικονομική συγκυρία και να το βιώνουν με το χειρότερο τρόπο, μακριά από τις οικογένειές τους.

Βρίσκονται μπροστά σε οικονομικό αδιέξοδο, αφού δεν μπορούν να πληρώσουν το ενοίκιό τους, τη μετακίνηση τους προς τις σχολικές τους μονάδες κτλ. και αντιμετωπίζουν πλέον σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης.

Οι δεκάδες εκπαιδευτικοί, νέοι στην πλειοψηφία τους, καλούνται να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους, με την βοήθεια των γονέων τους, προφανώς, για να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, ενώ η κυβέρνηση δεν καταβάλει τους μισθούς, που οφείλει.

Οι αντίστοιχοι εκπαιδευτικοί βρίσκονται σε δυσχερή θέση, καθώς μεγάλος αριθμός των αναπληρωτών αυτών προέρχεται από άλλες περιοχές της χώρας, πράγμα που σημαίνει ότι βρίσκονται μακριά από το σπίτι τους και υποχρεώνονται εν μέσω οικονομικής κρίσης να συντηρούν και δεύτερο νοικοκυριό.

Είναι ανάγκη  το Υπουργείο Παιδείας να κάνει τις ανάλογες ενέργειες, ώστε να πληρώνονται άμεσα οι εκπαιδευτικοί χωρίς καθυστέρηση.

Επειδή, η υποχρέωση της πολιτείας απέναντι στους εργαζόμενους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, πρέπει να υλοποιηθεί άμεσα

Επειδή, οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί είναι εργαζόμενοι με βιοποριστικές ανάγκες

Επειδή, ο μισθός πρέπει να καταβάλλεται κάθε μήνα χωρίς καθυστερήσεις

 

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

Τι προτίθεται να πράξει το Υπουργείο προκειμένου η πληρωμή των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, που ανήκουν στην παραπάνω κατηγορία, να καταβάλλεται  κανονικά κάθε μήνα, όπως προβλέπεται από τη σύμβασή τους.

 

Η ερωτώντες Βουλευτές

                                                     Τριανταφύλλου Μαρία

    Βαρεμένος Γιώργος

Το γραφείο τύπου.

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr