Ερωτηματικό τα χρήματα για τις επισκευές

Ερωτηματικό τα χρήματα για τις επισκευές Κανείς δεν είναι αντίθετος, ίσα – ίσα όλοι παραδέχονται ότι ο προσεισμικός έλεγχος στα δημόσια κτίρια θα έπρεπε να γίνεται τακτικότερα και όχι κάθε 20 ή 30 χρόνια.

Ερωτηματικό τα χρήματα για τις επισκευές

Ερωτηματικό τα χρήματα για τις επισκευές

Κανείς δεν είναι αντίθετος, ίσα – ίσα όλοι παραδέχονται ότι ο προσεισμικός έλεγχος στα δημόσια κτίρια θα έπρεπε να γίνεται τακτικότερα και όχι κάθε 20 ή 30 χρόνια.

Η πρωτοβουλία λοιπόν της κυβέρνησης για τη διενέργεια του προσεισμικού ελέγχου σε δημόσια κτίρια που προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, χαιρετίστηκε από όλους από τη στιγμή μάλιστα που θα υπάρξει  συνεργασία με το Τεχνικό Επιμελητήριο και τον  ΟΑΣΠ.

Ωστόσο υπάρχει κάτι που δεν έχει διευκρινιστεί. Οι έλεγχοι που θα γίνουν θα δείξουν ότι κάποια κτίρια θα χρήζουν επεμβάσεων και επισκευών ως προς τη στατικής τους επάρκεια. Μετά τι θα γίνει;

Με τι χρήματα θα γίνουν οι επισκευές που θα υποδείξουν οι μηχανικοί; Αυτό το ερώτημα βασανίζει κυρίως τους δημάρχους της χώρας, που έχουν δει σε πολλές άλλες περιπτώσεις να έχουν πλεόνασμα αρμοδιοτήτων και έλλειμμα στους αντίστοιχους πόρους.

Ανακύπτουν παράλληλα και άλλα ζητήματα. Για παράδειγμα, για ένα σχολείο, που θα υπάρχει έκθεση μηχανικών που λέει ότι χρήζει επισκευών, αμέσως δημιουργείται και ζήτημα ευθυνών, αν οι επισκευές δεν γίνουν άμεσα και αν ο σεισμός «κάτσει στη βάρδια μας…»

Εφημερίδα "Συνείδηση"

Για τα τόσα που μας έδωσε…  του δώσαμε και το Ζάππειο