ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΕρμίτσα: Δρόμος έγινε η κοίτη (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Ερμίτσα: Δρόμος έγινε η κοίτη (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Ερμίτσα: Δρόμος έγινε η κοίτη (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Αυτοψία της «Σ» στην κοίτη του χειμάρρου που έχει μετατραπεί σε δρόμο

Η αλλαγή στο τοπίο πρέπει να κινητοποιήσει τους αρμοδίους για τυχόν παράνομες ενέργειες

Του Δημήτρη Παπαδάκη

Σε δρόμο έχει μετατραπεί η κοίτη του χειμάρρου της Ερμίτσας στο Αγρίνιο! Ο φωτογραφικός φακός της «Σ» εντόπισε στο ύψος της Καμαρούλας ένα πολύ μεγάλο σημείο της κοίτης της Ερμίτσας, περίπου 200 μέτρα σε μήκος, που έχει μετατραπεί προφανώς από βαριά οχήματα και μηχανήματα έργου σε χωματόδρομο που μπορεί να τον διέλθει, οποιοδήποτε αυτοκίνητο. Μάλιστα ένα αγροτικό αυτοκίνητο να μπορούσε να περάσει  εύκολα και με ταχύτητα από την κοίτη – δρόμο….

Στο παρελθόν ουκ ολίγες φορές σε διάφορα σημεία του χειμάρρου έχουν διαπιστωθεί παράνομες αμμοληψίες στην περιοχή. Μάλιστα η τελευταία φορά που το αστυνομικό ρεπορτάζ καταγράφει μια τέτοια εξέλιξη με τέσσερις συλλήψεις στην περιοχή ανάγεται στο 2014. Αρκετοί κάτοικοι της περιοχής θεωρούν ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει και τώρα, όμως  ο φωτογραφικός φακός της «Σ» δεν διαπίστωσε κάτι τέτοιο, καταγράφει ωστόσο την τεράστια αλλαγή στο τοπίο της περιοχής, που θα πρέπει να προβληματίσει τους αρμόδιους και να εξακριβώσουν τι ακριβώς συμβαίνει.

Οι αγροτικοί δρόμοι, που υπάρχουν κοντά στην κοίτη της Ερμίτσας και  χρησιμοποιούνται για την πρόσβαση σε αυτή, μέχρι το σημείο που υπάρχουν αγροικίες/αποθήκες, «ενεργές» καλλιέργειες κλπ παραμένουν ως είχαν ανέκαθεν, ενώ από κάποιο σημείο και μετά (με κατεύθυνση την κοίτη) ο δρόμος έχει διαπλατυνθεί και καταλήγει στο «δρόμο», που προαναφέρθηκε και έχει διαμορφωθεί μέσα στην κοίτη της Ερμίτσας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο σημείο και στις δύο όχθες του χειμάρρου η βλάστηση είναι πολύ πυκνή και αν οι υποψίες των κατοίκων της περιοχής περί παράνομων αμμοληψιών ευσταθούν, τότε αυτές είναι ενδεχομένως να γίνονται σε κάποιο «τυφλό» σημείο, που δεν είναι εύκολα ορατό.  Σε κάθε περίπτωση οι αρμόδιοι θα πρέπει να κινητοποιηθούν και να διαπιστώσουν πως έχει συντελεστεί αυτή η μεγάλη αλλαγή στο φυσικό τοπίο, κυρίως όμως να εξακριβώσουν αν έχουν γίνει και από ποιους παράνομες αμμοληψίες στην περιοχή.

Εφημερίδα Συνείδηση

Αγρίνιο: Βάρκες και ερπιστριοφόρα κατέφθασαν για τον «Ιανό»

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr