ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΔυτικη ΕλλαδαΤελική εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Έργου AI SMART/INTERREG V-A Project στην Ναύπακτο

Τελική εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Έργου AI SMART/INTERREG V-A Project στην Ναύπακτο

Τελική εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Έργου AI SMART/INTERREG V-A Project στην Ναύπακτο

Τα έργα ανάπλασης  που έχουν υλοποιηθεί στο παραλιακό μέτωπο της Ναυπάκτου, εγκαινιάζονται την Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023, στο πλαίσιο ολοκλήρωσης   του  διακρατικού προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας INTERREG V A GREECE-ITALY PROGRAMME 2014-2020 (πρόγραμμα Aismart Ναύπακτος).

Στην υλοποίηση του έργου συμμετείχαν οι Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και της Ιταλικής Περιφέρειας Απουλίας.

Ειδικότερα, στις 11 το πρωίστην παραλία Ψανή (θέση Βαρειά), θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια των παρεμβάσεων που αποσκοπούν στην  αισθητική και λειτουργική αναβάθμισητου παραλιακού μετώπου, παρουσία του  Περιφερειάρχη Δυτικής  Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη, του Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας  Φωκίωνα Ζαΐμη και του Δημάρχου Ναυπακτίας Βασιλείου Γκίζα. Στην συνέχεια, και συγκεκριμένα στο κτίριο «Ναυπακτία» στο Λιμάνι της Ναυπάκτου από τις 12 έως τις 2 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί η τελική εκδήλωση του έργου, όπου θα παρουσιαστούνοι νέες δράσεις που σχεδιάζονται στο πλαίσιο της νέας προγραμματικής περιόδου του INTERREG 2021 – 2027.

Το έργο είχε στόχο να ενσωματώσει όλους τους μικρούς λιμένες της περιοχής συνεργασίας σε ένα κοινό δίκτυο, με την υλοποίηση στοχευμένων παρεμβάσεων και την αξιοποίηση προηγμένων εργαλείων της κοινωνίας της πληροφορίας, ώστε να επιτευχθεί η χαρτογράφηση, η σύνδεση και η ανάδειξή τους προς όφελος μιας πολυμορφικής οικολογικής τουριστικής δραστηριότητας.

Με τον τρόπο αυτό το έργο συλλαμβάνει και προωθεί την ιδέα της «πράσινης» ανάπτυξης και την συνδυάζει ιδανικά με την τουριστική ζήτηση, δημιουργώντας τις υποδομές ώστε οι μικροί λιμένες της Αδριατικής και του Ιονίου Πελάγους, να αποτελέσουν πράσινους κόμβους ανταγωνιστικών και «πράσινων» μικρών θαλάσσιων διαδρομών.

ΔΥΠΑ: 5% λιγότεροι οι άνεργοι το Σεπτέμβριο στη Δυτική Ελλάδα

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ