ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑκτιο–ΒονιτσαΣε εργοτάξιο μετατρέπεται η Βόνιτσα

Σε εργοτάξιο μετατρέπεται η Βόνιτσα

Εργασίες αποκατάστασης γίνονται και στο σχολικό συγκρότημα που στεγάζει το 1ο και 2ο δημοτικό σχολείο

Σε εργοτάξιο

μετατρέπεται η Βόνιτσα

 

Σε εξέλιξη είναι ή μόλις ξεκινούν έργα στην Βόνιτσα, τα οποία θα αλλάξουν την εικόνα της πόλης. Γίνονται έργα ανάπλασης στις δύο εισόδους της πόλης, στον παλιό κινηματογράφο που θα γίνει πολιτιστικό κέντρο, αναπλάθεται κομμάτι του κέντρο, ενώ υπάρχει πρόθεση για άμεση έναρξη των εργασιών για την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της Βόνιτσας

 

Σε εργοτάξιο μετατρέπεται σιγά – σιγά η Βόνιτσα Αιτωλοακαρνανίας λόγω αναπλάσεων των δύο εισόδων της κωμόπολης, της αποκαταστάσεως του κτηρίου των δύο δημοτικών της πόλης και της ανάπλασης του ιστορικού κέντρου που αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα.

Η χρηματοδότηση των μελετών για τις δύο εισόδους της Βόνιτσας προέρχεται από δύο πηγές, το πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ» και το «Πράσινο Ταμείο», ενώ επί της ουσίας θα καλυφθεί από ιδίους πόρους του δήμου και την ΠΕΔ. Ως προς την είσοδο από την πλευρά της Αμφιλοχίας οι παρεμβάσεις είναι σε εξέλιξη, καθώς οι μελέτες προϋπήρχαν από την εποχή που υπήρχε ο δήμος Ανακτορίου.

Ως προς την είσοδο από την πλευρά της Λευκάδα προβλέπεται η δημιουργία πεζοδρομίων και η πλακόστρωσή τους. Συγκεκριμένα, ως προς τις αναπλάσεις των δύο εισόδων, θα δημιουργηθούν αποχετεύσεις όμβριων υδάτων, πεζοδρόμια και ποδηλατοδρόμος, ο οποίος θα είναι από την πλευρά της θάλασσας, ενώ το έργο προβλέπει και θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων από την είσοδο που είναι από την Αμφιλοχία. Στην παρούσα φάση το ένα κομμάτι είναι σε εξέλιξη, ενώ από την είσοδο που είναι προς την Λευκάδα ήδη υπάρχουν πεζοδρόμια από την μία πλευρά και πρέπει να κατασκευαστούν από την άλλη πλευρά και να συνεχιστεί το σχέδιο της ανάπλασης.

Παράλληλα, έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για ανάπλαση του παραλιακού δρόμου μέχρι και το Κέντρο Υγείας, η οποία προβλέπει πλακοστρώσεις και δημιουργία δικτύου φωταγώγησης των δρόμων. Στο πλάνο της ανάπλασης είναι και η αποκατάσταση του παλαιού κινηματογράφου που θα μετατραπεί σε πολιτιστικό κέντρο με αίθουσα προβολής. Ως προς το κέντρο της Βόνιτσας προβλέπεται να ξεκινήσει σύντομα η ανάπλαση της πλατείας Νυχτερίδας, να γίνουν πλακοστρώσεις δρόμων της περιοχής του Κάστρου και να δημιουργηθεί και ένας δρόμος, ο οποίος θα δώσει νέα πνοή στο κέντρο της κωμόπολης.

Τις προηγούμενες μέρες υπογράφτηκε και η σύμβαση για την αποκατάσταση της στατικής επάρκειας του σχολείου συγκροτήματος  που στεγάζει το 1ο και το 2ο δημοτικό σχολείο Βόνιτσας και είχε πληγεί από τους σεισμούς του 2003. Τα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης των υπολοίπων έργων, καιρού θέλοντος, είναι περίπου στους 8 μήνες με 1 χρόνο (εξαρτάται το έργο) ενώ αυτό της αποκατάστασης του σχολικού συγκροτήματος, η παράδοσή του προβλέπεται στους 18 μήνες, αν και το πρόβλημα εντοπίζεται μόνο στον δεύτερο όροφο, αφού ο πρώτος εξ αρχής κρίθηκε κατάλληλος. Στην παρούσα φάση, ο δήμος Ακτίου – Βόνιτσας είναι ο πρώτος δήμος της Αιτωλ/νίας, ο οποίος ξεκινά έργα αναζωογόνησης της εικόνας της πόλης, συνεπώς και της ψυχολογίας των πολιτών.

Κων/νος Χονδρός

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr