ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΝαυπακτοςΕργοταξιακοί χώροι Αντιρρίου: 2,9 εκατ. ευρώ η καλύτερη προσφορά – Έξω από τα «θέλω» της τοπικής κοινωνίας το επενδυτικό σχέδιο

Εργοταξιακοί χώροι Αντιρρίου: 2,9 εκατ. ευρώ η καλύτερη προσφορά – Έξω από τα «θέλω» της τοπικής κοινωνίας το επενδυτικό σχέδιο

Εργοταξιακοί χώροι Αντιρρίου: 2,9 εκατ. ευρώ η καλύτερη προσφορά – Έξω από τα «θέλω» της τοπικής κοινωνίας το επενδυτικό σχέδιο

Εργοταξιακοί χώροι Αντιρρίου: 2,9 εκατ. ευρώ η καλύτερη προσφορά όπως αναφέρει η εφημερίδα ‘Συνείδηση”. ΤΑΙΠΕΔ: Η αχαϊκή εταιρεία «Παύλος Ν. Πέττας ΑΒΕΕ» είναι ο πρώτος επιλέξιμος επενδυτής. Έξω από τα «θέλω» της τοπικής κοινωνίας το επενδυτικό σχέδιο

Αναλυτικά το δημοσίευμα: 

Τις οικονομικές προσφορές των πέντε επιλέξιμων επενδυτών αποσφράγισε κατά τη χθεσινή συνεδρίασή του το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ και ενέκρινε τον πίνακα κατάταξής τους για την πώληση του ακινήτου που βρίσκεται στον πρώην εργοταξιακό χώρο του έργου ζεύξης Ρίο – Αντίρριο.

Πρώτος επιλέξιμος επενδυτής στον πίνακα κατάταξης αναδείχθηκε η αχαϊκή εταιρεία «ΠΑΥΛΟΣ Ν. ΠΕΤΤΑΣ Α.Β.Ε.Ε.» έναντι προσφερόμενου Οικονομικού Ανταλλάγματος που ανέρχεται στο ποσό των 2.885.000 ευρώ.

Πρόκειται για οικονομικό αντάλλαγμα, που είναι υπερδιπλάσιο του αντίστοιχου, το οποίο είχε προσφερθεί στην προηγούμενη διαγωνιστική διαδικασία για το ίδιο ακίνητο, αναφέρει το ΤΑΙΠΕΔ σε σχετική ανακοίνωση και προσθέτει πως «το Οικονομικό Αντάλλαγμα θα καταβληθεί εφάπαξ μετά την ολοκλήρωση του προσυμβατικού ελέγχου της διαγωνιστικής διαδικασίας από το Ελεγκτικό Συνέδριο».

Το ακίνητο έχει συνολική έκταση περίπου 165 στρεμμάτων και βρίσκεται στη Δημοτική Ενότητα Αντιρρίου του Δήμου Ναυπακτίας. Συνορεύει βορειοανατολικά με τον οικισμό Άγιο Παντελεήμονα και νοτιοδυτικά με τον οικισμό Αντίρριο.

Στο συγκεκριμένο διαγωνισμό η “Attica Bank Properties Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Ακινήτων” λειτουργεί για λογαριασμό του ΤΑΙΠΕΔ ως Σύμβουλος Αξιοποίησης Ακινήτου και η εταιρεία “Μαχάς και Συνεργάτες Δικηγορική Εταιρεία” λειτουργεί ως Νομικός Σύμβουλος.

Η «Παύλος Ν. Πέττας ΑΒΕΕ», που κατέθεσε την καλύτερη προσφορά είναι από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες της Δυτικής Ελλάδας με έδρα την ΒΙΠΕ Πατρών που δραστηριοποιείται μεταξύ άλλων σε βιοκαύσιμα, στον κλάδο των ελαίων και των πρώτων υλών, τη σαπωνοποιία, κ.ά.

Το επενδυτικό της σχέδιο για τους πρώην εργοταξιακούς χώρους της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό, ωστόσο λόγο του προφίλ της εταιρείας προκύπτει σαφώς ότι αυτό δεν θα κινείται στην κατεύθυνση του τουρισμού που είναι ο διακαής πόθος της τοπικής κοινωνίας της Ναυπακτίας. Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες μόνο μία από τις πέντε προτάσεις που κατατέθηκαν αφορούν επένδυση τουριστικού χαρακτήρα. Έστω όμως και σε άλλη κατεύθυνση οι φορείς της περιοχής δεν θα ήθελαν να δουν σε καμία περίπτωση μια επένδυση που να έχει μεγάλη περιβαλλοντική όχληση, καθώς εκτιμούν ότι κάτι τέτοιο θα επηρεάσει τις προοπτικές τουριστικές ανάπτυξης του υπόλοιπου παραλιακού μετώπου της Ναυπάκτου και του Αντιρρίου.

Πάντως, από το διαγωνισμό δεν τίθεται κάποιος περιορισμός ως προς τις χρήσεις του ακινήτου, παρά μόνο το γεγονός ότι στο μεγαλύτερο μέρος του, διέπεται από τις εκτός σχεδίου πόλεως – οικισμού, ΓΠΣ και ΣΧΟΟΑΠ διατάξεις, με εξαίρεση ένα υποτμήμα του ακινήτου εμβαδού 7.400 τ.μ. περίπου, που βρίσκεται εντός ορίων του οικισμού του Αντιρρίου και διέπεται από τις πολεοδομικές διατάξεις που ισχύουν για τον οικισμό.

Υπό αυτή την έννοια μια τουριστική επένδυση, αν και είναι ο ευσεβής πόθος της τοπικής κοινωνίας του Αντιρρίου και του Δήμου Ναυπακτίας, δεν φαίνεται να συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες. Αντιθέτως, το ΤΑΙΠΕΔ αναφέρει ότι η θέση του οικοπέδου, «ταιριάζει» σε επενδύσεις στο τομέα των logistics. Εξάλλου και η καλύτερη προσφορά από αυτές που κατατέθηκε δεν φαίνεται να οδεύει στην κατεύθυνση της τουριστικής αξιοποίησης του χώρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Σ», η διαδικασία αξιολόγησης των προσφορών αναμένεται να ολοκληρωθεί το επόμενο δίμηνο περίπου και στόχος είναι το πολύ μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού να υπογραφεί το συμβόλαιο πώλησης του ακινήτου.

Β. Γκίζας : Η όποια αξιοποίηση να συνάδει με τη βιώσιμη και τουριστική ανάπτυξη της περιοχής

Μετά τη χθεσινή ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ ο δήμαρχος Ναυπακτίας Β. Γκίζας εκτίμησε ότι  επιβεβαιώθηκε το επενδυτικό ενδιαφέρον το οποίο και χαιρετίζουμε.

Ο Βασίλης Γκίζας

«Η εξέλιξη αυτή αναδεικνύει την Ναυπακτία σε πόλο έλξης για επενδυτές, στοιχείο που θεωρούμε ότι δίνει σημαντική ώθηση στην περιοχή μας» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Ωστόσο, επισημαίνουμε για ακόμη μια φορά ότι, η όποια αξιοποίηση και πρέπει και οφείλει να συνάδει με τη βιώσιμη και τουριστική ανάπτυξη της περιοχής στην οποία όλοι ανεξαιρέτως προσβλέπουμε».

Δημήτρης Παπαδάκης – Εφημερίδα “Συνείδηση”

Αμβρακία Οδός: Αντίστροφη μέτρηση για την παράδοση όλου του αυτοκινητόδρομου – Τι απομένει να γίνει

 

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ