ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΜεσολογγιΕργαζόμενοι προς Δημοτική Αρχή Μεσολογγίου: “…Την άλλη φορά θα φοράμε κράνος!”

Εργαζόμενοι προς Δημοτική Αρχή Μεσολογγίου: “…Την άλλη φορά θα φοράμε κράνος!”

Εργαζόμενοι προς Δημοτική Αρχή Μεσολογγίου: “…Την άλλη φορά θα φοράμε κράνος!”

Με κοινή τους ανακοίνωση οι εργαζόμενοι σε ΟΤΑ σε Μεσολόγγι, Ναυπακτία και Δωρίδα και οι εργατοϋπάλληλοι ΟΤΑ στην Αιτωλοακαρνανία  ασκούν κριτική στο δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή Μεσολογγίου.

Επαναλαμβάνονται τα περί άσκησης βίας από την πλευρά του δημάρχου με αφορμή πρόσφατο επεισόδιο με τον πρόεδρο του Σωματείου και γίνεται λόγος για προσπάθεια φίμωσης των δημοκρατικών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Με το φόβο επανάληψης αντίστοιχων περιστατικών οι εργαζόμενοι υπογραμμίζουν με σαρκαστική διάθεση ότι την άλλη φορά που θα συμμετάσχουν σε διάλογο  θα φορούν…κράνος!

Η ανακοίνωση

Τα Σωματεία Εργαζομένων ΟΤΑ του Νομού Αιτωλοακαρνανίας «Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου», «Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Αιτωλοακαρνανίας». «Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Ναυπακτίας και Δωρίδας» από κοινού, σε απόλυτη σύμπνοια και έχοντας πλήρη συναίσθηση του ρόλου τους , και του κοινού πλαισίου αρχών που προασπίζουν, ομόφωνα, καταδικάζουν και εκφράζουν την αγανάκτησή τους για την απαράδεκτη συμπεριφορά του Δημάρχου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου προς το Πρόσωπο του Προέδρου και των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του «Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου», και των Εργαζομένων του Δήμου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου. Συμπεριφορά που εδράζεται στην νοοτροπία και στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται οι εργαζόμενοι και καταστρατηγούνται βασικά δικαιώματα αυτών.

Εκφράσεις τύπου πεζοδρομίου «καθάρματα», «αλήτες», «κηφήνες», «τεμπέληδες», κ.λ.π., μόνο θλίψη προκαλούν και δείχνουν το επίπεδο διοίκησης της δημοτικής αρχής του Δήμου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου και σίγουρα σε καμία περίπτωση δεν σέβονται την ιστορία του.

Η ψυχολογική, λεκτική και σωματική βία είναι καταδικαστέες και κατακριτέες και θα μας βρίσκουν πάντα απέναντι τους, από όποιον και εάν ασκούνται όσο ψηλά και εάν βρίσκεται.

Σύσσωμους απέναντι θα μας βρίσκουν και οι αντιδημοκρατικές προσπάθειες φίμωσης των δημοκρατικών δικαιωμάτων των εργαζομένων και απαγόρευσης του αυτονόητου Δημοκρατικού

Δικαιώματος της Απεργίας και διαμαρτυρίας προς προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, όπως και ο εκφοβισμός των συναδέλφων για την συμμετοχή τους σε αυτήν.

Όσον αφορά τον ειλικρινή διάλογο που ευαγγελίζεται η Δημοτική Αρχή Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου νομίζουμε έδειξε έμπρακτα το «πνεύμα σύμπνοιας» στα δύο τελευταία επεισόδια με πρωταγωνιστές τον δήμαρχο και τους αντιδημάρχους του, καθώς λόγω των ουσιαστικών επιχειρημάτων τους την άλλη φορά θα φοράμε κράνος!

Οι Εργαζόμενοι αντιθέτως έχουμε δείξει ότι δεν πιστεύουμε στον προσχηματικό διάλογο, αλλά στον διάλογο ουσίας, καθώς κάθε φορά κατατίθενται προτάσεις και μάλιστα γραπτώς κάτι που όπως φαίνεται «ενοχλεί» τελικά την Δημοτική Αρχή Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου.

Εκ των Μελών των Διοικητικών Συμβουλίων, ομόφωνα

Οι Πρόεδροι

Βασίλειος Μπαρμπετάκης, Ευθύμιος Κομματάς, Βάσω Νταουσάνη

Αγρίνιο – Εμπορικός Σύλλογος: Τρίωρη στάση εργασίας την Τετάρτη ενάντια στον “αφανισμό” των μικρών επιχειρήσεων

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr