ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΕργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αγρινίου: Δεν θα ανεχτούμε καμιά απόλυση!

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αγρινίου: Δεν θα ανεχτούμε καμιά απόλυση!

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αγρινίου: Δεν θα ανεχτούμε καμιά απόλυση!

Άμεσα μέτρα για την προστασία της υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς απαιτεί από κυβέρνηση και εργοδοσία το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αγρινίου (Ε.Κ.Α.), ξεκαθαρίζοντας ότι τα σωματεία δεν θα δεχθούν καμία επίθεση στα δικαιώματα και την υγεία των εργαζομένων με άλλοθι το ζήτημα του εμβολιασμού.

Το Ε.Κ.Α και τα συνδικάτα από την πρώτη στιγμή έχουν ταχθεί υπέρ του καθολικού, δημόσιου και δωρεάν εμβολισμού. Έχουν απαιτήσει να υπάρξει ολοκληρωμένη ενημέρωση των εργαζομένων από τους ειδικούς επιστήμονες και τους γιατρούς Εργασίας στους χώρους δουλειάς.

Απαιτούμε άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας.

Εβδομαδιαία τεστ στους εργαζόμενους, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, αποκλειστικά με επιβάρυνση του κράτους και των εργοδοτών καθώς και ουσιαστική ενίσχυση του κρατικού συστήματος ιχνηλάτησης και παρακολούθησης.

Ενίσχυση όλων των αναγκαίων μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς (αναγκαίες αποστάσεις, θερμομετρήσεις, κατάλληλος αερισμός, ατομικά μέτρα προστασίας, καθημερινές απολυμάνσεις, διαλείμματα σε κατάλληλους χώρους κ.ά.).

Δεν θα δεχτούμε καμία επίθεση στα εργασιακά και ατομικά δικαιώματα των εργαζομένων. Καμία αναστολή σύμβασης, καμία απόλυση, καμία πειθαρχική δίωξη ειδικά των συναδέλφων υγειονομικών και εκπαιδευτικών.

Οι εργοδότες με βάση το νόμο της κυβέρνησης  της Ν.Δ. για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό  θα απαιτούν πιστοποιητικά εμβολιασμού  ή αποτέλεσμα rapid test δύο φορές τη εβδομάδα που θα τα πληρώνουν  από την τσέπη τους  για να επιστρέψουν να πιάσουν δουλειά μετά τις άδειες τους αλλιώς θα τους βγάλουν σε αναστολή.

Ήδη υπάρχουν καταγγελίες πανελλαδικά από εργαζόμενους σε εργοστάσια και επιχειρήσεις  για πολλές από αυτές τις επιχειρήσεις  ο εμβολιασμός των εργαζομένων θα γίνει ο άλλοθι  για να εξαφανιστούν και τα ελάχιστα μέτρα που τηρούνταν

Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες, αφού με τον νόμο για τον “υποχρεωτικό εμβολιασμό” έδειξε τον δρόμο στην εργοδοσία για να εξαπολύσει έναν νέο γύρο επίθεσης στα δικαιώματα των εργαζομένων.

Αντί να στηρίξει το δημόσιο σύστημα Υγείας, αντί να υποχρεώσει τους εργοδότες να πάρουν μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια στους χώρους δουλειάς, αντί να ενισχύσει την ουσιαστική, επιστημονική ενημέρωση για την ανάγκη του καθολικού εμβολιασμού, επιδιώκει με την πολιτική της να αναγάγει την προστασία της υγείας αποκλειστικά στην ατομική ευθύνη των ίδιων των εργαζομένων.

Καλούμε  τα συνδικάτα να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Να ενημερώσουν τους εργαζόμενους και να οργανώσουν την πάλη για την υπεράσπιση της υγείας και των εργασιακών τους δικαιωμάτων σε κάθε κλάδο και σε κάθε χώρο δουλειάς.

Αιτωλοακαρνανία: Τρία νέα κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν από τα rapid test της Πέμπτης

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr