ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΕργατικό Κέντρο Αγρινίου: Σύσκεψη για οργάνωση εορτασμού Πρωτομαγιάς

Εργατικό Κέντρο Αγρινίου: Σύσκεψη για οργάνωση εορτασμού Πρωτομαγιάς

Εργατικό Κέντρο Αγρινίου: Σύσκεψη για οργάνωση εορτασμού Πρωτομαγιάς

Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α. θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα 12 Απρίλη  και ώρα 7 μ.μ. σύσκεψη με τους Προέδρους  των σωματείων μελών του, για την οργάνωση του φετινού  γιορτασμού της 1ης του Μάη.

1η Μάη , μέρα μνήμης , μέρα πάλης , μέρα διεκδίκησης της εργατικής τάξης  παγκόσμια.

Η 1η Μάη  είναι  ΑΠΕΡΓΙΑ , μέρα  αγώνα , δεν είναι αργία.

Οργανώνουμε  την πάλη μας  κλιμακώνοντας  τις μέχρι τώρα   δράσεις  για την προστασία  της υγείας  και της ζωής του λαού με την εξέλιξη της  πανδημίας,  που έκλεισε ένα χρόνο .

Σημαίνουμε συναγερμό ενάντια στα αντεργατικά  μέτρα που σχεδιάζει η κυβέρνηση  να φέρει σε ψήφιση  στη Βουλή  με το νομοσχέδιο έκτρωμα και απαντάμε  μαζικά, μαχητικά  με απεργία ,όταν τολμήσει  να το φέρει για ψήφιση .

135 χρόνια  μετά  η κυβέρνηση  με το νομοσχέδιο έκτρωμα  εκτός  από τους περιορισμούς που βάζει  στη συνδικαλιστική δράση , στο ασφαλιστικό , στα εργασιακά , επιβάλει και τη 10ωρη εργασία νομοθετημένα και  την κατάργηση  των υπερωριών . Καταργώντας το 8ωρο , τις Συλλογικές Συμβάσεις καθώς και βασικά συνδικαλιστικά  δικαιώματα,  σκοπό έχει να δώσει  τελειωτικό χτύπημα  στα δικαιώματα των εργαζομένων  και στην ύπαρξη των συνδικάτων,  για να μπορούν ελεύθερα  οι επιχειρηματικοί όμιλοι  να περνούν τα σχέδιά τους  χωρίς αντιστάσεις.

Είμαστε  σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση.

Καλούμε  όλα τα συνδικάτα  και τους φορείς  της περιοχής να οργανώσουν τη δράση τους  με ανοιχτές διαδικασίες με τους συναδέλφους  ( Δ.Σ.- συνελεύσεις- συσκέψεις)  και να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του Ε.Κ.Α.

Να οργανώσουν  εκδηλώσεις στους κλάδους  και τους χώρους δουλειάς  μπροστά στο γιορτασμό της 1ης του Μάη.

ΤΟ Δ.Σ.

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr