ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΕργατικό Κέντρο Αγρινίου: Συγκέντρωση για την επέτειο της εξέγερσης στο Πολυτεχνείο

Εργατικό Κέντρο Αγρινίου: Συγκέντρωση για την επέτειο της εξέγερσης στο Πολυτεχνείο

Εργατικό Κέντρο Αγρινίου: Συγκέντρωση για την επέτειο της εξέγερσης στο Πολυτεχνείο

Οι διεκδικήσεις του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου για την επέτειο της εξέγερσης στο Πολυτεχνείο. Ποια είναι τα «μηνύματα» σε συνάρτηση με τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις 

Αντιμπεριαλιστική συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου πραγματοποιήθηκε νωρίτερα το απόγευμα στην πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο. Το κάλεσμα έγινε από την Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου υπογραμμίζοντας ότι: «το Πολυτεχνείο ζει στους αγώνες του σήμερα για δουλειά  –  ζωή με δικαιώματα».

Το κάλεσμα απευθύνονταν σε όλους τους Αγρινιώτες και σε όλες τις Αγρινιώτισσες  στους εργαζόμενους, τους επαγγελματοβιοτέχνες, τους συνταξιούχους, τους μικρομεσαίους αγρότες, τη νεολαία για να γίνει μαζικότερη η φωνή διεκδίκησης.

Τονίστηκε η ανάγκη απεμπλοκής της Ελλάδας από τους “ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους”, κατάργησης της Ελληνοαμερικανικής συμφωνίας για τις στρατιωτικές βάσεις και κλεισίματος της βάσης της Σούδας.  “Να ξηλωθούν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας, να μη δημιουργηθεί καμία νέα ευρωατλαντική βάση και στρατιωτική υποδομή. Εξω το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ. Καμία συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό, σε στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά άλλων λαών, λέμε όχι στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς και τη διάταξη των ενόπλων δυνάμεων στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ, υπογραμμίστηκε χαρακτηριστικά.

Στο πλαίσιο της αποψινής συγκέντρωσης, στο «μήνυμα» που εξέπεμψαν οι παραβρισκόμενοι, σε συνδυασμό με τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις τόνισαν: «Όπως και τότε που η Χούντα των συνταγματαρχών υπηρέτησε τους καπιταλιστές και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ έτσι και σήμερα η κυβέρνηση ΝΔ, συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, υπηρετεί όλους τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς. Συμμετέχει ενεργά με ελληνικές δυνάμεις σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις όπου Γης και δίνει βοήθεια σε κάθε επέμβαση των ΝΑΤΟ-ΕΕ στην ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου, των Βαλκανίων και της Μεσογείου παραχωρώντας λιμάνια, αεροδρόμια και τη γη στους δολοφόνους των λαών.

Ο φετινός εορτασμός της εξέγερσης του Πολυτεχνείου αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία, εξαιτίας των νέων δεσμεύσεων που ανέλαβε η Κυβέρνηση, με τις – μόνο κατ’ όνομα – «αμυντικές», στην πραγματικότητα άκρως επιθετικές συμφωνίες με ΗΠΑ και Γαλλία. Η συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς μετατρέπει τη χώρα σε θύτη άλλων λαών εγκυμονώντας νέες επεμβάσεις, νέες αλλαγές συνόρων, ξεριζωμό των λαών και νέα προσφυγικά – μεταναστευτικά κύματα.

Όπως τότε, έτσι και σήμερα, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ είναι παράγοντες αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας και εμπλοκής του λαού σε επικίνδυνες περιπέτειες. Τη στιγμή που η κυβέρνηση τσακίζει μισθούς και συντάξεις, καταδικάζει το λαό στη φτώχεια και στην ανέχεια, την ίδια αυτή στιγμή η κυβέρνηση εμπλέκει τη χώρα ακόμα πιο βαθιά σε επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Η πάλη του λαού και των εργαζομένων ενάντια στη Χούντα αποτελεί πηγή έμπνευσης και οργάνωσης του αγώνα των σημερινών εργαζομένων ενάντια στις πολιτικές που τσακίζουν τη ζωή μας και θέλουν να ζούμε με ψίχουλα. Ενάντια στους ιμπεριαλιστές και τους μηχανισμούς τους που αιματοκυλίζουν και ξεριζώνουν τους λαούς, που δημιουργούν κύματα προσφύγων και μεταναστών και που έπειτα τους εγκλωβίζουν στα νησιά και στη χώρα μας σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, σε δομές, κάτω από άθλιες συνθήκες.

Με όπλο την πείρα των αγώνων προετοιμάζουμε τις νέες νικηφόρες αναμετρήσεις της εργατικής τάξης, του λαού. Οι πετυχημένοι αγώνες σε COSCO και την e-food, οι κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών ενάντια στις συγχωνεύσεις και την «αξιολόγηση», οι αγώνες των πληγέντων από τις πυρκαγιές, τις πλημμύρες και τους σεισμούς, οι αγώνες των υγειονομικών και όλου του λαού για άμεσα μέτρα ενίσχυσης του συστήματος υγείας και μέτρα προστασίας της υγείας του λαού δείχνουν ότι μπορεί να φουντώσει το κύμα της διεκδίκησης των σύγχρονων αναγκών μας».

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Παναγιώτης Πατούλας.

Δείτε φωτογραφίες από τη συγκέντρωση και την πορεία που ακολούθησε:

Ο κεντρικός ομιλητής Παναγιώτης Πατούλας

 

 

Εμβολιαστικό Κέντρο Νοσοκομείο Αγρινίου: Ανταποκρίνεται στην αύξηση, αλλά θα βοηθούσε και ένας γιατρός επιπλέον

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr