ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕργασιαΕργατικό Κέντρο Αγρινίου: Στηρίζει τα αιτήματα των εργαζομένων στην καθαριότητα του Πανεπιστημίου

Εργατικό Κέντρο Αγρινίου: Στηρίζει τα αιτήματα των εργαζομένων στην καθαριότητα του Πανεπιστημίου

Εργατικό Κέντρο Αγρινίου: Στηρίζει τα αιτήματα των εργαζομένων στην καθαριότητα του Πανεπιστημίου

Στο πλευρό των εργαζομένων στην Καθαριότητα του Πανεπιστημίου που σε λίγες μέρες θα χάσουν τη δουλειά τους, θέμα που ανέδειξε το sinidisi.gr,  τάσσεται το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου.

Με ανακοίνωσή του το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου  ζητά τη μετατροπή των συμβάσεων των εργαζομένων σε αορίστου χρόνου και τονίζει την ανάγκη να μην ανατεθεί το έργο της Καθαριότητας σε ιδιώτη.

Η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου:

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αγρινίου εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στις καθαρίστριες και καθαριστές που εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στα τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών στο Αγρίνιο και βρίσκονται αντιμέτωποι με την ανεργία, καθώς λήγουν οι συμβάσεις τους , χωρίς το υπουργείο να είναι διατεθειμένο να προχωρήσει σε ανανέωσή τους.

Εδώ και δυο χρόνια η σύγκλητος του πανεπιστημίου και ο πρύτανης επιδιώκουν διακαώς την ανάθεση της καθαριότητας των εγκαταστάσεων του πανεπιστημίου σε μεγάλη εργολαβική εταιρεία.

Ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας σημαίνει μεγαλύτερο κόστος για το Πανεπιστήμιο, και απαράδεκτοι όροι εργασίας (χαμηλοί μισθοί , απλήρωτες υπερωρίες, απολύσεις, καθυστέρηση μισθοδοσίας) .

Πρόκειται για μια πολιτική που διαλύει τα εργασιακά δικαιώματα και επισφραγίζει τις συνθήκες «δουλείας» που βιώνουν εκατοντάδες εργαζόμενοι, για μια πολιτική που ξεπουλάει το δημόσιο και δωρεάν πανεπιστήμιο σε ιδιώτες και χειροτερεύει τους όρους εργασίας σε αυτό. Κυβέρνηση και πρυτάνεις προωθούν την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων σε όλα τα επίπεδα.

Το Ε.ΚΑ μαζί με άλλα σωματεία και φορείς το επόμενο διάστημα θα συντονίσουμε τη δράση μας με τους εργαζόμενους στην καθαριότητα στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου στο Αγρίνιο απαιτώντας :

  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά
  • Μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα

ΕΞΩ οι εργολάβοι από τα πανεπιστήμια !

Αγρίνιο: Μόνο για τα ταξί ανοίγει η Βότση κατά τη διάρκεια της ανάπλασης στο σημείο

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ