ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕργασιαΕργατικό Κέντρο Αγρινίου: Περιοδεία στα έργα της Αμβρακίας Οδού

Εργατικό Κέντρο Αγρινίου: Περιοδεία στα έργα της Αμβρακίας Οδού

Εργατικό Κέντρο Αγρινίου: Περιοδεία στα έργα της Αμβρακίας Οδού

Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου πραγματοποίησε περιοδεία στα έργα της Αμβρακίας Οδού το περασμένο Σάββατο και εντόπισε ότι εργοτάξια λειτουργούσαν Σάββατο αν και δεν έπρεπε και μία σειρά από άλλα προβλήματα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, αποφασιστική παρέμβαση για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργάτες, στα έργα της υπό κατασκευή Αμβρακίας οδού που εκτείνεται ως το Άκτιο, πραγματοποίησε το πρωί του Σαββάτου 15/1/2022 το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου με επικεφαλής τον πρόεδρο του Ντουντούμη Γιώργο και αντιπροσωπείες από το Συνδικάτο Οικοδόμων Αιτωλοακαρνανίας και την Ομοσπονδία Οικοδόμων.

Στην περιοδεία των συνδικαλιστικών φορέων στα έργα, διαπιστώθηκε ότι παράνομα, όπως κάθε Σάββατο πρέπει να ισχύει, ήταν εν λειτουργία αρκετά εργοτάξια, ενώ αναφέρθηκαν μια σειρά προβλήματα, όπως απλήρωτη υπερωριακή εργασία, ανασφάλιστοι οικοδόμοι και η ανάγκη τήρησης όλων των μέτρων ασφαλείας των εργαζομένων στον χώρο δουλειάς τους.

Πρόκειται για παρέμβαση που θα έχει συνέχεια, προκειμένου να σταματήσει το πλιάτσικο της εργοδοσίας στον χώρο, να μεγαλώσουν οι δεσμοί των συνδικαλιστικών οργανώσεων με τους εργάτες, να αντιμετωπιστούν συνολικά τα προβλήματά τους με βάση και τις ανάγκες τους.

Σε δήλωση του, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου, Γιώργος Ντουντούμης, επισημαίνει: «Σήμερα ήταν μια πρώτη παρουσία μας, στον συγκεκριμένο χώρο. Θα συνεχίσουμε, σαν Εργατικό Κέντρο από κοινού με το Συνδικάτο και την Ομοσπονδία, για την αντιμετώπιση όλων των ζητημάτων που διαπιστώσαμε. Δεν θα σταματήσουμε, θα είμαστε πάντα δίπλα στους εργαζόμενους στα συγκεκριμένα έργα όπως και σε κάθε χώρο δουλειάς».

Άνεσις: Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη η «Σμύρνη μου αγαπημένη»

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ