ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΕργασίες αποκατάστασης και συντήρησης αντιπλημμυρικών έργων στην Αιτωλοακαρνανία

Εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης αντιπλημμυρικών έργων στην Αιτωλοακαρνανία

Εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης αντιπλημμυρικών έργων στην Αιτωλοακαρνανία

Εκτεταμένες εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης αντιπλημμυρικών έργων στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

Σε εργασίες συντήρησης, αποκατάστασης υφιστάμενων τεχνικών έργων προχωρά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στους Δήμους Αγρινίου, Θέρμου και Αμφιλοχίας, καθώς σήμερα Πέμπτη 14 Απριλίου 2022, ο Περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης υπέγραψε σύμβαση για την ανάθεση του έργου αποκατάσταση βλαβών αντιπλημμυρικών έργων που προκλήθηκαν από έντονα καιρικά φαινόμενα.

Οι εργασίες που πρόκειται να εκτελεστούν είναι προϋπολογισμού 2 εκατ ευρώ και αφορούν την αποκατάσταση υφιστάμενων αντιπλημμυρικών έργων στα οποία παρουσιάζουν εκτεταμένες ζημιές εξαιτίας σφοδρών βροχοπτώσεων και πλημμυρικών, αλλά και λόγω της καταπόνησής τους από τις συνεχιζόμενες θεομηνίες των τελευταίων μηνών.

Οι επεμβάσεις εστιάζουν σε μεγάλα υδατορέματα που απορρέουν στην ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας με σκοπό την εξασφάλιση της αντιπλημμυρικής προστασίας των παρόχθιων περιοχών τους.

Μεταξύ άλλων παρεμβάσεις θα γίνουν στα ρέματα:

Κλεισορέματα, Καμ,αρούλα, Σκουτερά, Περιοχή Αβώρανης – Παναιτωλίου, Πλατανόρεμα, Παλιόβρυση, Μπουγλάστη, στην περιοχή του χωριού Καινούργιο, στη θέση Ληγορεμα, στην γέφυρα στο Κάτω Κεράσοβο κ.α.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ολοκλήρωσαν τις τυπικές διαδικασίες στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα με απώτερο στόχο οι παρεμβάσεις να υλοποιηθούν σε εύλογο χρόνο κατά τη θερινή περίοδο.

Συνεδριάζει την Μ. Τρίτη το Περιφερειακό Συμβούλιο – Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr