Εργαλειοποίηση της θρησκείας στις εκλογές

Σε αυτές τις εκλογές είχαμε την εργαλειοποίηση της θρησκευτικής ταυτότητος των πολιτών ...

ekloges

Ορθά το εντόπισε ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Άνθιμος. Σε αυτές τις εκλογές είχαμε την εργαλειοποίηση της θρησκευτικής ταυτότητος των πολιτών από κέντρα και εξουσίες που έχουν ως στόχο, αφ’ ενός μεν την χειραγώγηση των πολιτών στις εκλογές και αφ’ ετέρου, τον έλεγχο βασικών πυλώνων του πολιτικού μας συστήματος.

«Χαρακτηριστικές ανησυχητικές περιπτώσεις, που εμφανίσθηκαν στην προ ημερών εκλογική διαδικασία, είναι οι διεργασίες και τα αποτελέσματα στους κόλπους της μειονότητος στο Νομό Ροδόπης, καθώς και η προκλητική παρέμβαση μοναστικών και παρεκκλησιαστικών οργανώσεων στην υποστήριξη Κομμάτων» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης εννοώντας με το δεύτερο παράδειγμα το κόμμα «Νίκη».

«Η συγκεκριμένη επικίνδυνη πρακτική η οποία, σε μια πολιτική διαδικασία, προτάσσει το θρησκευτικό συναίσθημα έναντι της πολιτικά ιδεολογικής οικειότητος, δημιουργεί τις προϋποθέσεις ανατροφής φονταμενταλιστών και φανατικών ή υπάκουων πολιτικών στελεχών. Τα επικίνδυνα αυτά άτομα, στη συνέχεια, στρεβλώνουν και υπονομεύουν τους Κανόνες και τις Αξίες του Δημοκρατικού Πολιτεύματος»  υπογράμμισε ο Μητροπολίτης.

Και ιδίως η περίπτωση της Ροδόπης, που το τουρκικό προξενείο αλά Ερντογάν εργαλειοποιεί το θρησκευτικό συναίσθημα των μουσουλμάνων της Θράκης, μπορεί να αποδειχθεί εθνικά πολύ επιζήμια και θα πρέπει με κάποιο τρόπο το φαινόμενο αυτό στη Θράκη να ελεγχθεί επιτέλους!

Εφημερίδα "Συνείδηση" 

Καλά κρατεί o τοπικιστικός σταυρός