ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΈργα ανάπλασης 2.600.000 ευρώ στη ΝΑ Είσοδο του Αγρινίου

Έργα ανάπλασης 2.600.000 ευρώ στη ΝΑ Είσοδο του Αγρινίου

Έργα  ανάπλασης 2.600.000 ευρώ στη ΝΑ Είσοδο του Αγρινίου

Με μια σημαντική παρέμβαση προϋπολογισμού 2.600.000 ευρώ  συμπληρώνεται το μεγάλο  έργο της αναβάθμισης της Νοτιανατολικής Εισόδου του Αγρινίου.

Η «Ολοκλήρωση οδών  του Επιχειρηματικού Κέντρου στη  Ν.Α. Είσοδο πόλης Αγρινίου»  από το Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα 2014 – 2020» δημοπρατείται στις 23-03-2021.

Το συγκεκριμένο έργο, σε συνδυασμό με  το έργο της « Λειτουργικής αναβάθμισης επιχειρηματικού κέντρου στη ΝΑ Είσοδο πόλης Αγρινίου»  και την κατασκευή της πλατείας πλησίον του σταθμού ΚΤΕΛ,  ολοκληρώνει την ανάπλαση της Νοτιανατολικής περιοχής του Αγρινίου.

«Μια μεγάλη περιοχή στην είσοδο της πόλης αλλάζει ριζικά όψη  με τα έργα που γίνονται και με εκείνα που σχεδιάζονται. Πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο που  αναβαθμίζει πλήρως την εικόνα της εισόδου της πόλης μας. Η ανάπλαση  δεν αναζωογονεί απλά την περιοχή αλλά την ενισχύει με έργα υποδομής. Στόχος μας είναι, εκτός από την αισθητική αναβάθμιση, η βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος με ουσιαστικές παρεμβάσεις προς όφελος των πολιτών. Με έργα ζωτικής σημασίας, μικρής ή μεγαλύτερης κλίμακας, κάνουμε καλύτερη την καθημερινότητα των Αγρινιωτών», ανέφερε σχετικά ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.

Το έργο  προβλέπει  ανάπλαση με  κατασκευή νέων και ανακατασκευή υπαρχουσών οδών. Συγκεκριμένα πρόκειται για τις οδούς: Πρωταγόρα, Πλουτάρχου, Πολυβίου και τις οδούς δυτικά και νότια του Μουσικού Σχολείου. Είναι δρόμοι που βρίσκονται  στην Ν.Α. είσοδο της πόλης με μεγάλη καθημερινή επισκεψιμότητα.

Σύμφωνα με την μελέτη του έργου θα γίνουν εργασίες εκσκαφής, κατασκευή ρείθρων, κρασπέδων, πλακοστρώσεις πεζοδρομίων και ασφαλτοστρώσεις. Προβλέπεται ακόμη   τοποθέτηση δικτύων Η/Μ με φωτιστικά τεχνολογίας LED  αλλά και αντικατάσταση των δικτύων ύδρευσης- αποχέτευσης.

Πέτσας για κακοκαιρία: Έρχεται υπογειοποίηση γραμμών ρεύματος

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr