Έρευνα: Το 43% αδυνατεί να νοικιάσει σπίτι μόνο του – Τι πιστεύουν για τη συγκατοίκηση

Έρευνα: Το 43% αδυνατεί να νοικιάσει σπίτι μόνο του – Τι πιστεύουν για τη συγκατοίκηση Τα ακριβά ενοίκια αποτελούν το μεγαλύτερο πρόβλημα στην ενοικίαση σπιτιού για σχεδόν 3 στους 4 ερωτηθέντες ενώ το 43% δηλώνει πως δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να νοικιάσει μόνο του ένα σπίτι, αυτή την περίοδο

Έρευνα: Το 43% αδυνατεί να νοικιάσει σπίτι μόνο του – Τι πιστεύουν για τη συγκατοίκηση

Τα ακριβά ενοίκια αποτελούν το μεγαλύτερο πρόβλημα στην ενοικίαση σπιτιού για σχεδόν 3 στους 4 ερωτηθέντες ενώ το 43% δηλώνει πως δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να νοικιάσει μόνο του ένα σπίτι, αυτή την περίοδο.

Τα παραπάνω στοιχεία προκύπτουν από έρευνα της ierax analytix με την εφαρμογή MyRoomie, στην οποία 1.509 άτομα πανελλαδικά, άνω των 18 ετών, ερωτήθηκαν σχετικά με τη συγκατοίκηση.

Με βάση τις απαντήσεις, το 59% έχει συγκατοικήσει με άτομο εκτός οικογένειας, οι μισοί εκ των οποίων με κάποιον ερωτικό σύντροφο, το 43% με φίλο/η, το 15% με κοινό γνωστό και το 14% με άγνωστο/η.

Το θετικότερο στοιχείο που εντοπίζουν στη συγκατοίκηση είναι η συντροφικότητα και ακολουθούν η οικονομική υποστήριξη -καθώς τα έξοδα μοιράζονται- καθώς και η βοήθεια στις δουλειές.

Σημαντικός παράγοντας η ασφάλεια

Την ίδια στιγμή, σε ποσοστό 17% οι ερωτηθέντες δηλώνουν πως θα ένιωθαν άνετα να συγκατοικήσουν με κάποιον άγνωστο, με το ποσοστό αυτό να αυξάνεται στους άνδρες και να μειώνεται αντίστοιχα στις γυναίκες.

Αποτρεπτικοί παράγοντες προκειμένου να συγκατοικήσει κάποιος με ένα άγνωστο είναι κατά κύριο λόγο, ο φόβος, επίσης να ταιριάζουν στις καθημερινές τους συνήθειες καθώς και η καθαριότητα.

cnn.gr

ΠΑΣΟΚ: Εκτός ψηφοδελτίων ο γιατρός που έδωσε την αναρρωτική στον επιθεωρητή των τρένων της τραγωδίας των Τεμπών