ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΈρευνα: Οι Έλληνες ακολούθησαν πιο υγιεινό τρόπο ζωής κατά την πανδημία

Έρευνα: Οι Έλληνες ακολούθησαν πιο υγιεινό τρόπο ζωής κατά την πανδημία

Έρευνα: Οι Έλληνες ακολούθησαν πιο υγιεινό τρόπο ζωής κατά την πανδημία

Καθώς προχωράμε προς μια κοινωνία μετά την πανδημία, προκύπτει ένα ερώτημα: Πόσο διαφορετικός θα είναι ο τρόπος ζωής μας μετά την πανδημία COVID-19; Την απάντησε αυτή θέλησε να δώσει μία ελληνική έρευνα.

Ο στόχος αυτής της έρευνας ήταν να αξιολογήσει τις αλλαγές στις διατροφικές συνήθειες και άλλες συμπεριφορές στον τρόπο ζωής (δηλαδή, άσκηση και κάπνισμα) ατόμων σχεδόν όλων των ηλικιών, που ζουν στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19.

Χρησιμοποιήθηκε συμβατική δειγματοληψία και η έρευνα πραγματοποιήθηκε από τον Δεκέμβριο του 2020 στην Ελλάδα. Συνολικά συμμετείχαν εθελοντικά 2258 άτομα, ηλικίας 17 ετών και άνω (912 (40%) άνδρες).

Το 34% πήρε βάρος αλλα το 36% ακολούθησε πιο υγιεινή διατροφή 89 (3,94%) των συμμετεχόντων ανέφεραν ότι είχαν ή έχουν διαγνωστεί με COVID-19. Επιπλέον, το 36,4% των συμμετεχόντων ανέφεραν ότι έχουν αλλάξει τις διατροφικές τους συνήθειες κατά τη διάρκεια της πανδημίας σε μια πιο υγιεινή διατροφή . Αυτοί οι συμμετέχοντες είχαν διάμεση ηλικία 35 ετών, ήταν και των δύο φύλων, 17% είχαν συννοσηρότητα και 69% άνηκε σε επίπεδο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης;

Επιπλέον, το 19% των συμμετεχόντων ξεκίνησαν ή αύξησαν τη συχνότητα λήψης συμπληρωμάτων διατροφής που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, το 34% των συμμετεχόντων ανέφεραν αύξηση βάρους κατά τη διάρκεια της πανδημικής περιόδου, ενώ το 19,8% ανέφερε ότι έχουν χάσει βάρος.

Τέλος, το 37% των συμμετεχόντων ανέφεραν ότι έχουν αρχίσει ή αυξήσει, σε σύγκριση με τον προ-πανδημικό χρόνο, τη συχνότητα των σωματικών δραστηριοτήτων τους.

Η πανδημία επέφερε πιο υγιεινό τρόπο ζωής

Η πανδημία COVID-19 φαίνεται ότι ανάγκασε τους ανθρώπους να ανακαλύψουν ξανά συνήθειες και παραδόσεις προς έναν πιο φυσικό και υγιεινό τρόπο ζωής. Οι μακροπρόθεσμες συνέπειες και η εξέλιξη αυτών των τρόπων ζωής αλλάζουν μετά την πανδημία COVID-19 και πρέπει να αξιολογηθούν σχετικά με τις επιπτώσεις τους στη δημόσια υγεία.

dikaiologitika.gr

foto dete.gr

Στα όρια τους οι εργαζόμενοι στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας – Προειδοποιητική στάση εργασίας και στο Κ.Υ. Αγρινίου (εικόνες)

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr