ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΈρευνα αγοράς και στο σουβλάκι πλέον!

Έρευνα αγοράς και στο σουβλάκι πλέον!

Έρευνα αγοράς και στο σουβλάκι πλέον!

Αν έχουμε κάτι στην Αιτωλοακαρνανία και ειδικά στο Αγρίνιο, αυτό είναι κρέατα, ψητά και σουβλάκια. Πάρα πολλά μαγαζιά που τα φέρνουν δύσκολα βόλτα.

Οι αυξήσεις προαναγγέλθηκαν, αλλά φαίνεται ότι αποδεικνύουν πως κάποιοι το παλεύουν πιο πολύ από άλλους.

Κατά ένα παράξενο τρόπο, εκεί που έχει το μεγαλύτερο «πέρασμα» από πελάτες, η τιμή του τυλιχτού σε πίτα «καρφώθηκε» σχεδόν αυτόματα στα 3 ευρώ! Σαν να έπεσε διατίμηση κι όχι απαραίτητα στο κέντρο της πόλης. Αντίθετα, σε πιο συνοικιακά μαγαζιά, με συγκεκριμένους πελάτες κυρίως, παρότι τα έξοδα και ειδικά το ρεύμα είναι το ίδιο δυσβάσταχτα, οι τιμές κρατιούνται ακόμη και στα 2,60 ανά… πιτόγυρο. Συνήθως βέβαια στην περιοχή των 2,70 ή 2,80 ευρώ.

Γιατί, υπάρχει αυτή η διαφορετική πολιτική άραγε; Υπάρχει σουβλατζίδικο στην περιφέρεια της πόλης που έχει δικό του κρέας (το κρεοπωλείο δίπλα) και διαθέτει το ίδιο προϊόν ακόμη στα 2,30 ή 2,40 ευρώ ανάλογα τι θα βάλεις μέσα στο τυλιχτό σου! Αυτό σημαίνει ότι θα επιβιώσουν μόνο όσοι έχουν πρόσβαση σε δικές τους πρώτες ύλες;

Πιθανόν, γιατί η τιμή στις τηγανιτές πατάτες ακόμη κι εκεί που συγκρατούνται οι τιμές έχει περάσει από τα 2,50 ευρώ, λόγω λαδιών τηγανίσματος. Το σίγουρο είναι ότι θα χρειαζόμαστε πλέον έρευνα αγοράς και για τα σουβλάκια μας!

Εφημερίδα “Συνείδηση”

Αιτωλοακαρνανία: Άλλα 100 εκατ. ευρώ ανεβαίνει ο… λογαριασμός για τις αποκαταστάσεις ζημιών από τις πλημμύρες

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr