ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΈρχονται προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία – «Μάνα εξ΄ ουρανού» για το Αγρίνιο

Έρχονται προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία – «Μάνα εξ΄ ουρανού» για το Αγρίνιο

Έρχονται προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία – «Μάνα εξ΄ ουρανού» για το Αγρίνιο

Έρχονται προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία – «Μάνα εξ΄ ουρανού» για το Αγρίνιο όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση”, σύμφωνα με την οποία λείπουν 10 έως 12 άτομα από τη Δημοτική Αστυνομία στο Αγρίνιο, που μετά βίας βγάζει μια απογευματινή βάρδια. Νέο πλαίσιο από Βορίδη και 214 + 1.000 προσλήψεις

Αναλυτικά το δημοσίευμα: 

Εγκρίθηκαν όλες οι αιτήσεις στον προγραμματισμό προσλήψεων για την Δημοτική Αστυνομία που κατέθεσαν οι δήμοι, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Μ. Βορίδης στο ΔΣ της ΚΕΔΕ που πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη. Στο σύνολό τους 214 που βρίσκονται προς έγκριση και από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Ήταν συγκεκριμένη επιλογή καθώς όπως δήλωσε ο Υπουργός, η Δημοτική Αστυνομία ανασυγκροτείται και μπαίνει πάλι μπροστά με νέο πλαίσιο που βρίσκεται υπό επεξεργασία, αλλά με ελάχιστες εκκρεμότητες. O κ. Βορίδης εκτίμησε ότι μέχρι το τέλος του μήνα το νέο βελτιωμένο πλαίσιο που κρατάει ισορροπίες αλλά και δίνει λύσεις θα είναι έτοιμο να βγει σε διαβούλευση.

Έτσι θα υπάρξει και νέα πρόσκληση για τους δήμους με 1.000 θέσεις αυτήν την φορά για να κατανεμηθούν στους δήμους που θα υποβάλλουν νέα αίτηση στον προγραμματισμό των προσλήψεων. Ο κ. Βορίδης τέλος εκτίμησε ότι το νέο πλαίσιο θα γίνει αποδεκτό και από τους αιρετούς και από τους εργαζόμενους στην δημοτική αστυνομία.

Τα προβλήματα της υποστελέχωσης της Δημοτικής Αστυνομίας σε όλους τους Δήμους είναι γνωστά εδώ και χρόνια. Εξάλλου, όταν η Δημοτική Αστυνομία, επανασυστάθηκε (το 2015) στις περισσότερες περιπτώσεις, λειτούργησε με λιγότερο προσωπικό. Στο Αγρίνιο, για παράδειγμα, τη δεδομένη χρονική στιγμή, παρά τις προσπάθειες του προσωπικού η λειψανδρία είναι εμφανής. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακριβώς λόγω της υποστελέχωσης το απόγευμα λειτουργεί μόλις και μετά βίας μια βάρδια δύο ατόμων, ενώ συνολικά σε ενεργή υπηρεσία βρίσκονται οκτώ άτομα.

Ο Δήμος Αγρινίου, όπως πληροφορείται η “Σ”, εκτιμά ότι για να λειτουργήσει πλήρως και χωρίς προβλήματα η υπηρεσία, χρειάζεται να προσληφθούν 10 με 12 άτομα, προκειμένου να στελεχωθούν όλες οι βάρδιες και να εξυπηρετούνται και οι ανάγκες του προσωπικού σε άδειες κτλ χωρίς αυτό να επιδρά στη λειτουργία της υπηρεσίας και την παρουσία της στην πόλη.

Υπενθυμίζεται ότι οι αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας είναι πολλές και σημαντικές για την καθημερινότητα μιας πόλης. Ενδεικτικά αναφέρουμε από το έλεγχο των κοινοχρήστων χώρων (πεζόδρομοι, τραπεζοκαθίσματα κτλ) μέχρι τις λαϊκές αγορές και το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης.

Σε ένα δήμο με το χωρικό εύρος του Δήμου Αγρινίου, όπως καταλαβαίνει κανείς, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού είναι αδύνατο η υπηρεσία με μόλις οκτώ ή δέκα άτομα προσωπικό να μπορεί να ανταποκρίνεται σε όλος το πλέγμα των αρμοδιοτήτων της ανά πάσα στιγμή. Γι’ αυτό και η επικείμενη προκήρυξη αναμένεται ως “μάνα εξ’ ουρανού”.

Δημήτρης Παπαδάκης – Εφημερίδα ‘Συνείδηση” 

Πεντάχρονη από την Ποταμούλα δώρισε τα μαλλιά της! (εικόνες)

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ