ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαΈρχεται το 1οTEDx Agrinio!

Έρχεται το 1οTEDx Agrinio!

Έρχεται το 1οTEDx Agrinio!

To TED είναι μία μη κερδοσκοπική οργάνωση αφιερωμένη στη διάδοση αξιόλογων ιδεών.

Ξεκίνησε από την Καλιφόρνια το 1984 σε ένα συνέδριο, που κράτησε 4 μέρες κατά το οποίο συναντήθηκαν η τεχνολογία (Technology),η ψυχαγωγία(Entertainment) και το σχέδιο (Design).

Από τότε το TED έχει εξελιχθεί και παρουσιάζει ομιλίες, που αφορούν μία πληθώρα διαφορετικών θεμάτων, ομιλίες, που είναι διαθέσιμες σε περισσότερες από 100 γλώσσες.

Τι είναι το TEDx;

Βασισμένο στο πρότυπο του TED,τα TEDx είναι αυτόνομες εκδηλώσεις, που ξεκίνησαν τη δράση τους το 2009.

Σε αυτές, ομάδες σε όλο τον κόσμο διοργανώνουν τοπικές εκδηλώσεις με ομιλίες έως 18 λεπτά ,στην φιλοσοφία του TED,ομιλίες που είναι ελεύθερα προσβάσιμες στο διαδίκτυο.

Κάθε χρόνο πραγματοποιούνται σε πάνω από 190 χώρες, περίπου 3000 TEDx events. Στο αντίστοιχο κανάλι στο YouTube, «TEDxTalks» υπάρχουν πάνω από 160.000 διαθέσιμες TEDx ομιλίες με θεάσεις που ξεπερνούν τα 5 δισεκατομμύρια.

Ένας τεράστιος πλούτος γνώσης και ιδεών ελεύθερα προσβάσιμος σε όλο τον κόσμο. Οι ομιλίες TEDxαποτελούν ένα παράθυρο διάδοσης ιδεών από τις τοπικές κοινότητες στον κόσμο και αντίστροφα.

Η TEDx κοινότητα στηρίζεται στον εθελοντισμό, είναι εξαιρετικά δημιουργική και αποτελεί μία αστείρευτη πηγή έμπνευσης. Στην Ελλάδα υπάρχουν πάνω από 30 TEDx.

Έρχεται το 1οTEDxAgrinio!

Συνεχίζοντας να ονειρευόμαστε και αισιόδοξα να ελπίζουμε, ότι τα ΟΡΙΑ είναι η πραγματικότητα που εμείς δημιουργούμε, να πιστεύουμε, ότι μπορεί και πρέπει πάντα να κερδίζει το καλό, η προσπάθεια, ο μόχθος, η ευφυΐα, η δημιουργικότητα, η καινοτομία, η χαρά, η συνεργασία, η δημιουργία, η ελπίδα η προσωπική και η συλλογική μας ελευθερία, οριοθετώντας και σχεδιάζοντας την βελτιστοποιημένη εικόνα της πραγματικότητας, αναθεωρούμε τα περιοριστικά μας πιστεύω, δημιουργώντας όλοι μαζί έναν υπέροχο κόσμο γεμάτο νέες ιδέες, εντός και εκτός των ορίων μας, μέσω του επερχόμενου TEDx Agrinio!

Το πρώτο TEDxAgrinio θα πραγματοποιηθεί το Φθινόπωρο του 2022 στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου και θα έχει ως κεντρικό του θέμα τα «Όρια».

8ο Σχολικό Πρωτάθλημα Σκακιού από τη ΓΕΑ

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr