ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΈρχεται πρόστιμο στο ΧΥΤΑ Μεσολογγίου

Έρχεται πρόστιμο στο ΧΥΤΑ Μεσολογγίου

Έρχεται πρόστιμο στο ΧΥΤΑ Μεσολογγίου

Διάχυτη είναι η φημολογία στο Μεσολόγγι ότι επίκειται πρόστιμο από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ Μεσολογγίου. Κάποιες πληροφορίες μάλιστα μιλούν για μεγάλο πρόστιμο. Η… βόμβα βέβαια στο ΧΥΤΑ Μεσολογγίου έχει σκάσει προ πολλού. Η λειτουργία του κατά καιρούς είναι εξόχως προβληματική. Αυτό είναι κοινό μυστικό στο Μεσολόγγι.

Όλες οι δημοτικές αρχές της προηγούμενης δεκαετίας έκαναν η καθεμιά τις δικές της προσπάθειες για την αποκατάσταση των προβλημάτων. Όμως η κατάσταση σχεδόν ποτέ δεν εξομαλύνθηκε με χαρακτηριστικά μεγάλης διάρκειας.

Σήμερα ο ΧΥΤΑ Μεσολογγίου φαίνεται ότι βρίσκεται εντελώς εκτός πλαισίου μη διαθέτοντας καν την επικαιροποιημένη αδειοδότηση. Η τωρινή συγκυρία μάλιστα δεν είναι πλήρως ευνοϊκή. Και αυτό γιατί οι Σύνδεσμοι Διαχείρισης του καθενός ΧΥΤΑ που εποπτεύονται από τον οικείο Δήμου, έχουν συγχωνευθεί στον ενιαίο Φορέα Διαχείρισης σε επίπεδο νομού. Όμως καταγράφονται μεγάλες καθυστερήσεις στη συγκρότηση νέου σχήματος.

Παρατηρείται λοιπόν ένα «κενό εξουσίας» που τρομάζει τη δημοτική αρχή του Κ. Λύρου, που θέλει να ξεμπερδέψει με το χρόνιο πρόβλημα και ο ΧΥΤΑ Μεσολογγίου επιτέλους να συμμορφωθεί με τη νομοθεσία.

Εφημερίδα Συνείδηση

Οι ρυθμοί διαψεύδουν τις προσδοκίες για ανοσία σε χρόνο dt

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr