ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΈρχεται δύσκολος χειμώνας (και) λόγω…μη παροχών

Έρχεται δύσκολος χειμώνας (και) λόγω…μη παροχών

Έρχεται δύσκολος χειμώνας (και) λόγω…μη παροχών

Το “επικοινωνεί” παντού η κυβέρνηση ότι πρέπει να αρχίσουμε να συνηθίζουμε με μικρό…καλάθι ως προς τις παροχές που θα δώσει το κράτος τουλάχιστον για έναν χρόνο.

Η καταστροφή στην Θεσσαλία ήρθε την στιγμή που η Ελλάδα είχε δημοσιονομικό χώρο και κέρδισε μετά από χρόνια την επενδυτική βαθμίδα που τόσο είχε διαφημιστεί.

Επειδή όμως είναι άλλες οι βουλές του κλίματος πια, προσπαθούν στην κυβέρνηση να προϊδεάσουν τον κόσμο ότι η εποχή των παχέων παροχών έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

Δεν είναι μόνο το market pass (ή κάθε είδους pass) που θα περάσει στην λήθη σταδιακά, όπως δεν είναι ούτε το επίδομα για την προσωπική διαφορά στους συνταξιούχους που θα πάει από την καινούρια χρονιά.

Είναι οι ελλείψεις που θα φέρουν ανατιμήσεις και όλος ο σχεδιασμός θα πέσει έξω, όπως ήδη έχει πέσει έξω κατά 600 εκ. που θα γίνουν συμπληρωματικός προϋπολογισμός.

Διότι στο μυαλό όλων είναι ο χειμώνας που έρχεται, με το πετρέλαιο να φτάνει ακόμη και στο 1,5 ευρώ το λίτρο ή και ακόμη χειρότερα; Τι θα γίνει αν υπάρξει βαρύς χειμώνας ή αν δεν υπάρχει η δυνατότητα για επιδότηση, με τον κόσμο συνηθισμένο τόσα χρόνια να την γλιτώνει οριακά;

Το λιγότερο είναι η γκρίνια που θα υπάρξει από φίλους κι εχθρούς για την κυβέρνηση. Αυτά ξεπερνιούνται, βγάζεις μια άλλη κυβέρνηση και ξεμπερδεύεις.

Τι γίνεται αν αυτή η καταστροφή ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και θα μας φέρει μπροστά στην πραγματικότητα που τόσα χρόνια κρύβαμε επιμελώς;

Για παράδειγμα, για την παραγωγή μας, τα προϊόντα μας και την αληθινή αντοχή της…αληθινής οικονομίας μας…

Εφημερίδα “Συνείδηση”

Τα θέματα εκτός της προεκλογικής ατζέντας στο Αγρίνιο είναι τα σοβαρότερα!

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ