ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΟικονομιαΈρχεται αυτόματη δέσμευση φορολογικής ενημερότητας για χρέη στους Δήμους! – Γ. Παπαναστασίου: «Είναι κάτι που όντως θα μπει σε εφαρμογή»

Έρχεται αυτόματη δέσμευση φορολογικής ενημερότητας για χρέη στους Δήμους! – Γ. Παπαναστασίου: «Είναι κάτι που όντως θα μπει σε εφαρμογή»

Έρχεται αυτόματη δέσμευση φορολογικής ενημερότητας για χρέη στους Δήμους! – Γ. Παπαναστασίου: «Είναι κάτι που όντως θα μπει σε εφαρμογή»

Έρχεται αυτόματη δέσμευση φορολογικής ενημερότητας για χρέη στους Δήμους, όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση” στην οποία ο δήμαρχος Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου τόνισε: «Είναι κάτι που όντως θα μπει σε εφαρμογή». 

Αναλυτικά το δημοσίευμα της εφημερίδας:

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, τα χρέη των πολιτών προς τους δήμους, για παράδειγμα από λογαριασμούς νερού, θα περνούν στην φορολογική τους ενημερότητα ακόμη και μέχρι του σημείου της δέσμευσής της!

Αυτό ερμηνεύεται ως μεγάλο επίτευγμα από κάποιους, καθώς θα αποδεσμευθούν εκατοντάδες υπηρεσίες και υπάλληλοι από βαλτωμένες υποχρεώσεις ενώ παράλληλα θα μπορέσουν να εισπραχθούν χρήματα που οι δήμοι τα είχαν σχεδόν ξεχάσει.

Από την άλλη πλευρά, αρκετοί είναι εκείνοι που θεωρούν ότι έτσι θα υπάρξει κάποιου είδους εκβιασμός προς τους πολίτες.

Όπως ενημέρωσε στην πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), ο πρόεδρος Επιτροπής Οργάνωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Γιάννης Τσιάμης, έχουν «ανοίξει» 50 θυρίδες ισάριθμων δήμων στο gov.gr, που αφορούν σημαντικότατους τομείς και δράσεις, όπως σχετικά με το Κτηματολόγιο, τα εγκαταλελειμμένα οχήματα κλπ.

Οι κυριότερη όμως είναι η αυτόματη δέσμευση φορολογικής ενημερότητας όταν υπάρχει βεβαιωμένη οφειλή στους ΟΤΑ, με την εφαρμογή του μέτρου να εναπόκειται στην βούληση του κάθε δήμου να λύσει το θέμα και στην ταχύτητά του ως προς τις διαδικασίες.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσιάμης , τους επόμενους μήνες θα λειτουργήσει και η ψηφιακή πλατφόρμα του « Κέντρου Βεβαιωμένων Οφειλών προς ΟΤΑ», που θα παρέχει τη δυνατότητα στους πολίτες, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς τους στο ΤΑΧΙ μέσω του gov.gr, να ενημερώνονται για οποιαδήποτε οφειλή τους και να την εξοφλούν σε οποιοδήποτε δήμο της χώρας, ανεξαρτήτως σε ποιον ανήκουν οι ίδιοι.

Έρχεται αυτόματη δέσμευση φορολογικής ενημερότητας για χρέη στους Δήμους! - Γ. Παπαναστασίου: «Είναι κάτι που όντως θα μπει σε εφαρμογή»
Ο Γιώργος Παπαναστασίου

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου, «είναι μια δυνατότητα που έχει πλέον η πλατφόρμα του gov.gr και αφορά τους δήμους, δεν έχει ακόμη εφαρμοστεί αλλά θα αρχίσει να εφαρμόζεται, διότι ένα από τα μεγάλα προβλήματα των δήμων-για το οποίο τους κατηγορεί συχνά η κυβέρνηση, προκειμένου να αποσείσει τις δικές της ευθύνες- είναι ότι δεν εισπράττουν τα παλιά χρέη.

Η  μεγάλη αλήθεια είναι ότι κάποιοι δημότες, οι οποίοι δεν χρειάζονται για επαγγελματικούς λόγους ενημερότητα, αφήνουν απλήρωτες τις οφειλές τους. Αυτές όμως δεν παραγράφονται, αλλά λιμνάζουν στην Εφορία…».

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Δήμος Αγρινίου: Ακαθάριστα οικόπεδα – «σπίρτα»

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr