Επταετής κάθειρξη για την ασέλγεια στο 4χρονο αγόρι

Ολοκληρώθηκε σήμερα στο  Στρατοδικείο Ιωαννίνων εκδίκαση της υπόθεσης του 29χρονου από το Αγρίνιο, ο οποίος κατηγορήθηκε για το αδίκημα της διενέργειας γενετήσιων πράξεων κατ΄ εξακολούθηση σε βάρος τετράχρονου αγοριού.

Επταετής κάθειρξη για την ασέλγεια στο 4χρονο αγόρι

Ολοκληρώθηκε σήμερα στο  Στρατοδικείο Ιωαννίνων εκδίκαση της υπόθεσης του 29χρονου από το Αγρίνιο, ο οποίος κατηγορήθηκε για το αδίκημα της διενέργειας γενετήσιων πράξεων κατ΄ εξακολούθηση σε βάρος τετράχρονου αγοριού.

Ο 29χρονος, που είναι προφυλακισμένος στις φυλακές Γρεβενών από τον περασμένο Νοέμβριο, μετά από πρόταση ενοχής του Εισαγγελέα κρίθηκε ένοχος και από το δικαστήριο και καταδικάστηκε σε επτά χρόνια κάθειρξης, καθώς του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 29χρονος ελέγχθηκε παράλληλα και για την κατοχή προνογραφικού υλικού, το οποίο ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι βρέθηκε όχι στο δικό του laptop αλλά οικείου του προσώπου.

Από την πλευρά του, ο κατηγορούμενος όλες τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι κατά το διάστημα, που φέρονταν σύμφωνα με την καταγγελία να ασέλγησε στο 4χρονο αγόρι, δεν είχε πρόσβαση στο σπίτι της οικογένειας του 4χρονου αγοριού.

Υπενθυμίζεται ότι την υπόθεση έχει αναλάβει η στρατιωτική Δικαιοσύνη, καθώς τα όσα καταγγέλθηκαν,  φέρονται να διαδραματίστηκαν όσο ο κατηγορούμενος υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία.

Το χρονικό: Η ζωγραφιά του 4χρονου και η συμβολή της Σοφίας Μπεκατώρου για την αποκάλυψη της υπόθεσης

Η υπόθεση της ασέλγειας σε βάρος τετράχρονου αγοριού είχε σοκάρει το Αγρίνιο, όταν ήρθε στη δημοσιότητα στις αρχές του 2022. Το περιστατικό ήρθε στο φως της δημοσιότητας αρχικά το Φεβρουάριο του 2022, καθώς τότε ασκήθηκε η δίωξη, η καταγγελία όμως της οικογένειας του 4χρονου αγοριού είχε γίνει από την άνοιξη του 2021.

Η υπόθεση που συγκλόνισε την κοινωνία του Αγρινίου αποκαλύφθηκε μέσα από τις ζωγραφιές του 4χρονου, τη φύλαξη του παιδιού είχε αναλάβει ως baby-sister η μητέρα του κατηγορουμένου. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, την περίοδο που o 29χρονος  ήταν πήγαινε στο σπίτι και με την ανοχή της μητέρας του ασελγούσε στο ανήλικο αγοράκι. Οι φωτογραφίες και τα στοιχεία του κατηγορουμένου είχαν μάλιστα δοθεί στη δημοσιότητα με εισαγγελική εντολή στις 18 Οκτωβρίου, πριν ακόμη κριθεί προφυλακιστέος. Η μητέρα του κατηγορουμένου αναμένεται να δικαστεί τους επόμενους μήνες με την κατηγορία έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο.

Σημειώνεται πως η ιστορία είχε αποκαλυφθεί τον περασμένο Φεβρουάριο από τη Σοφία Μπεκατώρου, η οποία είχε δημοσιοποιήσει τα όσα είχαν καταγγελθεί για τον 28χρονο.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή της, «αποδείχτηκε μετά από καιρό ότι, όταν η νταντά έμενε μόνη με το παιδί, χωρίς την παρουσία των γονέων, ερχόταν ο γιος της, ο οποίος ήταν φαντάρος σε γειτονική πόλη, και προέβαινε σε ασελγείς πράξεις στο 4 ετών αγοράκι. Το χειρότερο ήταν ότι η νταντά, μητέρα του δράστη, τους έπιασε, τον κάλυπτε και του επέτρεπε να έρχεται ξανά και ξανά στο σπίτι. Η νταντά ασκούσε ψυχολογική βία στο παιδί για να μη μιλήσει».

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν ο πατέρας του παιδιού παρατήρησε ζωγραφιές του και απευθύνθηκε σε ειδικό. Μετά την πρώτη ζωγραφιά το παιδί εξετάστηκε από παιδοψυχιάτρους και έγινε η καταγγελία στις αρχές

Δημήτρης Παπαδάκης 

ΠΝΟ: 24ωρη πανελλαδική απεργία για όλα τα πλοία την Πρωτομαγιά