ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑθλητικα ΝεαΕΠΣΝΑ Πρώτα μένει η  ΑΕΚ

ΕΠΣΝΑ Πρώτα μένει η  ΑΕΚ

Ο αριθμός των ομάδων που θα υποβιβαστούν από την Α΄ΕΠΣΝΑ, όπως και εκείνων που θα ανέβουν από τη Β΄, είναι σε άμεση συνάρτηση με τις ομάδες της Αιτωλοακαρνανίας που τελικά θα την εκπροσωπούν στη Γ΄ Εθνική τη σεζόν 2014-15.

Και υπάρχει η απορία τι γίνεται αν τελικά μόνο μία ομάδα μας βρεθεί τη νέα σεζόν στη Γ΄ Εθνική: θα υποβιβαστούν μόνο 4 ομάδες από την Α΄ΕΠΣΝΑ και δεν θα ανέβει ο πρώτος από τα play offs των δευτεραθλητών της Β΄ΕΠΣΝΑ, ή το αντίστροφο;  Σύμφωνα με την προκήρυξη θα συμβεί το πρώτο, δηλαδή η ΑΕΚ Αγίου Κωνσταντίνου θα μείνει στην Α΄ Κατηγορία.

Η προκήρυξη αναφέρει: «Σε περίπτωση που από την Γ’ Εθνική υποβιβαστούν και τα δύο σωματεία μας, στην οποία δεν θα ανέλθει ο πρωταθλητής μας, τότε στη Β’ κατηγορία θα υποβιβαστεί και πέμπτο σωματείο, το σωματείο που κατέλαβε την 2η θέση στους αγώνες play-out, αν αυτοί διεξαχθούν με την συμμετοχή 4 σωματείων ή και τα 3 σωματεία που θα μετάσχουν στους αγώνες play-out, αν αυτοί διεξαχθούν με 3 σωματεία». Είναι ξεκάθαρο δηλαδή πως μόνο εάν δεν υπάρχει ομάδα του Νομού στη Γ΄ Εθνική υποβιβάζεται και πέμπτη ομάδα από την Α΄ΕΠΣΝΑ.
Στην αναφορά των ομάδων που προβιβάζονται από τη Β΄ Αιτωλοακαρνανίας γίνεται πιο σαφές, διότι η προκήρυξη αναφέρει για την άνοδο των  δευτεραθλητών: «Στις περιπτώσεις: α) που ο πρωταθλητής της Α’ κατηγορίας ανέλθει στην Δ’ Εθνική, από την οποία υποβιβαστεί ένα (1) σωματείο μας και β) αν ο πρωταθλητής μας δεν ανέλθει στην Δ’ Εθνική, από την οποία δεν υποβιβαστεί κανένα σωματείο μας, τότε στην Α’ κατηγορία ανέρχεται και το σωματείο που θα καταλάβει την 1η θέση στους αγώνες μπαράζ». Με βάση αυτά, για να κερδίσει την άνοδο ο καλύτερος δευτεραθλητής της Β΄ΕΠΣΝΑ, πρέπει και η ΑΕΜ να μείνει στη Γ΄Εθνική και ο Όμηρος να ανέβει. Η μόνη περίπτωση να έχει προτεραιότητα η ομάδα της Β΄ΕΠΣΝΑ έναντι της Α΄, ήταν αυτή κατά την οποία δεν θα υποβιβάζονταν καμία ομάδα μας.
Συνοπτικά υπάρχουν οι εξής περιπτώσεις με βάση τα ρεαλιστικά δεδομένα: 1) Αν μείνει η ΑΕΜ και ανέβει ταυτόχρονα ο Όμηρος, η ΑΕΚ μένει και μία ακόμα ομάδα της Β΄ΕΠΣΝΑ ανεβαίνει στην Α΄. 2) Εάν κάποια ομάδα εκ των ΑΕΜ και Όμηρου δεν τα καταφέρει, τότε μένει Κατηγορία η ΑΕΚ, αλλά δεν ανεβαίνει άλλη ομάδα της Β΄. 3) Σε περίπτωση που ούτε η ΑΕΜ ούτε ο Όμηρος βρεθούν στη Γ΄ Εθνική, τότε υποβιβάζεται η ΑΕΚ και επίσης δεν προβιβάζεται 4η ομάδα από τη Β΄ΕΠΣΝΑ.

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr