ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΕυσυνείδηταΗ επόμενη Κυβέρνηση θα έχει στενά… περιθώρια

Η επόμενη Κυβέρνηση θα έχει στενά… περιθώρια

Η επόμενη Κυβέρνηση θα έχει στενά… περιθώρια

Η επόμενη Κυβέρνηση θα έχει στενά… περιθώρια

Όλοι οι οικονομικοί αναλυτές φαίνεται να συνηγορούν στο γεγονός ότι ο πληθωρισμός δεν θα αποκλιμακωθεί τόσο εύκολα, ούτε στη διάρκεια του 2023. Το 2023 για εμάς στην Ελλάδα είναι εκλογική χρονιά και επειδή η ακρίβεια είναι το πρώτο θέμα της καθημερινότητας μοιραία ένα μεγάλο βάρος της προεκλογικής διαμάχης των κομμάτων θα είναι και είναι ήδη αυτό.

Όμως η επόμενη Κυβέρνηση, όποια κι αν είναι δεν θα έχει περιθώρια για πολλά μέτρα στήριξης της κοινωνίας. Και αυτό γιατί δεν θα έχει η επόμενη κυβέρνηση τη δυνατότητα να “περάσει” προτάσεις για ελλειμματικούς προϋπολογισμούς.

Τα πρωτογενή πλεονάσματα θα επιστρέψουν για τα καλά και θα πρέπει κατά το δυνατόν να καλύπτουν τους τόκους εξυπηρέτησης του χρέους (ήτοι τουλάχιστον 5 δις. ευρώ ετησίως) και αυτό σημαίνει σαφώς στενότερα περιθώρια για παροχές και μέτρα στήριξης. Αυτό σημαίνει πως παρεμβάσεις μόνιμου χαρακτήρα όπως οι μειώσεις φόρων, θα πρέπει να χρηματοδοτούνται από την ίδια την ανάπτυξη της οικονομίας και όχι από τα ελλείμματα.

Και φυσικά όλα αυτά χωρίς να υπολογίσει κανείς την επικείμενη αναθεώρηση του Συμφώνου Σταθερότητας, όπου με τον ένα ή τον άλλο τρόπο όλες οι χώρες μέλη με πολύ υψηλό χρέος –όπως  η Ελλάδα– θα πρέπει να καταθέσουν ένα 4ετές σχέδιο που να εξηγεί (και να πείθει) με ποιο τρόπο θα μειώνεται η αναλογία του χρέους ως προς το ΑΕΠ.

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Όλοι την ήθελαν την φωτογραφία δίπλα στον Μητροπολίτη, “νοικοκυραίοι” και μη!

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ