ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΕποικοδομητική συνάντηση Μελών του ΔΣ της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη

Εποικοδομητική συνάντηση Μελών του ΔΣ της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη

Εποικοδομητική συνάντηση Μελών του ΔΣ της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη

Μέλητου ΔΣ της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, συναντήθηκαν την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020 με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη, πραγματοποιώντας μια ουσιαστική συζήτηση για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Ειδικότερα, συνεχίζοντας τις επαφές με εκπροσώπους της Πολιτείας, η πρόσφατη συνάντηση της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Τροφίμων δημιούργησε πρόσφορο έδαφος για έναν εποικοδομητικό «διάλογο». Η ατζέντα περιελάμβανε θέματα ζωτικής σημασίας για την ελληνική επιχειρηματικότητα και την εθνική οικονομία, μεταξύ των οποίων ήταν η μάστιγα  των Ελληνοποιήσεων και η εντατικοποίηση των ελέγχων της αγοράς για την οποία δόθηκαν προτάσεις, η σύνδεση Αγροδιατροφής με τον Τουρισμό, η προώθηση των εξαγωγών των αγροτικών προϊόντωνκαθώς και η επιτάχυνση εγκρίσεων των επενδυτικών προγραμμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οΥπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, μετά την ενημέρωση για το έργο και τις δράσεις της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ,τέθηκε υπέρ της Πρωτοβουλίας και της ιδεολογίας της και αναφέρθηκεστη σπουδαιότητα των προσπαθειών της θέτοντας υπόεξέταση τα αιτήματα που παρουσιάστηκαν στη σημαντική για το ελληνικό «επιχειρείν» συνάντηση.

Ο Πρόεδρος του ΔΣ της Πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, ΆγιςΠιστιόλαςεπεσήμανε: «Ο τομέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αποτελεί κινητήριο δύναμη για την ελληνική οικονομία. Ο ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας που έχουμε με την Κυβέρνηση και τους Εκπροσώπους της μας επιτρέπει να αναδεικνύουμε και να θέτουμε προς επίλυση πάγια ζητήματα που λειτουργούν αποτρεπτικά για τις αμιγώς ελληνικές εταιρείες οι οποίες δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό».

Να σημειωθεί ότι στην πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ συμμετέχουν οι εξής εταιρείες:

Agrino, ΕΨΑ, Λουξ, Νιτσιάκος, Ζαγόρι, Καλαμάτα Παπαδημητρίου, ΜΕΓΑ, Ζυμαρικά ΗΛΙΟΣ, ΝΗΣΟΣ, ΑΓΑΝ, Φλώρινας Δινάκη, Brava, EZA, Ευβοϊκή Ζύμη, Ποτοποιία Βαρβαγιάννη, SKAG, KΥΚΝΟΣ, HellasFrost, PetrouNuts, Captains, Βιολάντα, Κτήμα Γεροβασιλείου, Endless-Ευρωχαρτική, TheWritingFields, Ελληνικά Εκλεκτά Έλαια, Aβγά Βλαχάκη, Galenica, CamperGaz, Μανδρέκας, CretanMill, Χρυσά αυγά, Απ. Παπαδόπουλος- MeatCompany, Αφοί Χαΐτογλου, TottisPack, Regina, DraculiCoffee, ΑποστακτήριαΚαλλικούνη,  Ποτοποιία Πλωμαρίου Ισίδωρος Αρβανίτης, Sativa, Αμπελώνες Ναβαρίνο, Κτήμα Βιβλία Χώρα, Οινοποιία Γεωργιάδη, Πυρήνας, Biosolids, Κρόκος  Κοζάνης, ΧΙΩΝ, Γεωργική Ανάπτυξη, Δ. Κορωνάκης, Ε. Θυμέλης, ΔΙΡΦΥΣ, Κτήμα Σκούρα, Καρακάνας Παναγιώτης, Τρικαλινός, Μύλοι Δάκου, Μύλοι Θράκης, CARTONTEC, Γεωδή, ΜΕΒΓΑΛ, Polyeco, ΑΤΤΙΚΗ-ΠΙΤΤΑΣ, Οικογένεια Στεργίου

Λίγα λόγια για την πρωτοβουλία «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ»:

Σκοπός της «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ» είναι η ανάδειξη και προώθηση του σύγχρονου επιχειρηματικού και παραγωγικού πολιτισμού της χώρας μας, καθώς και η πληροφόρηση της Ελληνικής κοινωνίας για το πλεόνασμα προστιθέμενης αξίας που προσφέρουν οι Ελληνικής ιδιοκτησίας παραγωγικές – μεταποιητικές επιχειρήσεις προς όφελος της ανάπτυξης και της ευημερίας μας. Στην πρωτοβουλία «ΕΛΛΑ-∆ΙΚΑ ΜΑΣ» καλούνται να συμμετέχουν όλες οι Ελληνικές παραγωγικές – μεταποιητικές εταιρείες που διατηρούν στην Ελλάδα το τρίπτυχο: Έδρα, Παραγωγή και Ιδιοκτησία. Η συμμετοχή στην πρωτοβουλία και η χρήση του σήματος «ΕΛΛΑ-∆ΙΚΑ ΜΑΣ» απαιτούν ειδική πιστοποίηση.

Λίγα λόγια για την EUROCERT Α.Ε.

Η EUROCERT είναι ένας ανεξάρτητος φορέας Επιθεωρήσεων, Ελέγχων και Πιστοποιήσεων με ισχυρή παρουσία τόσο στην ελληνική αγορά όσο και σε περισσότερες από 40 χώρες παγκοσμίως. Αποτελεί τη μεγαλύτερη, αμιγώς, ελληνική εταιρεία που δραστηριοποιείται στον κλάδο. Διαθέτει άρτια εκπαιδευμένο και έμπειρο επιστημονικό προσωπικό που επιτρέπει στην εταιρεία να προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών ελέγχου και πιστοποίησης σε κλάδους όπως τα τρόφιμα και ο τουρισμός.

Καραγκιουλέ Άννη, Σύμβουλος Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων

τηλ.: 6944562025 e-mail: anniekaragioule@ella-dikamas.gr, http://ella-dikamas.gr/

Δυναμικά η Ένωση Αγρινίου στην Agrotica (ΦΩΤΟ)

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr