ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΗ εποχή που ανάπτυξη βασίζονταν στις δημόσιες υπηρεσίες έχει περάσει…

Η εποχή που ανάπτυξη βασίζονταν στις δημόσιες υπηρεσίες έχει περάσει…

Η εποχή που ανάπτυξη βασίζονταν στις δημόσιες υπηρεσίες έχει περάσει…

Η εποχή που ανάπτυξη βασίζονταν στις δημόσιες υπηρεσίες έχει περάσει…

Αντιδράσεις προκαλεί στο Μεσολόγγι η απόφαση της Α.Α.Δ.Ε. να περάσει στην αρμοδιότητα της ΔΟΥ Αγρινίου από τη ΔΟΥ Μεσολογγίου η περιοχή των Δημοτικών Ενοτήτων Αρακύνθου, Μακρυνείας και Αγγελοκάστρου. Και αυτό γιατί η εξέλιξη αυτή συνιστά μια μεγάλη υποβάθμιση της ΔΟΥ Μεσολογγίου, η οποία εκτιμάται ότι θα φέρει σε ένα δεύτερο χρόνο το οριστικό κλείσιμο της ΔΥΟ Μεσολογγίου.

Μέχρι τώρα κοινότητες, που μετά το Καλλικράτη υπάγονται στο Δήμο Αγρινίου, όπως τα Κλεισορεύαματα, η Ματαράγκα, το Άνω Κεράσοβο, η Γραμματικού, το Ζευγαράκι, οι Παπαδάτες, ο Άγιος Ανδρέας, η Γαβαλού, η Κάτω Μακρυνού, η Καψοράχη, ανήκαν φορολογικά στην Δ.Ο.Υ. Μεσολογγίου.

Αυτό συνέβαινε λόγω της παλαιότερη διοικητικής διαίρεσης της χώρας σε επαρχίες, η οποία ουσιαστικά έχει πάψει να υφιστάται πλέον. Επομένως η εξέλιξη αυτή έρχεται ουσιαστικά να «εναρμονίσει» τη φορολογική αρμοδιότητα με τη διοικητική διαίρεση.

Όμως στη εποχή, που ο ψηφιακός μετασχηματισμός έρχεται να σαρώσει τα πάντα. Σε λίγα χρόνια δεν θα έχει καμία σημασία που θα βρίσκεται μια υπηρεσία και πόσο μεγάλη είναι η χωρική της αρμοδιότητα, καθώς τα πάντα ή σχεδόν τα πάντα θα γίνονται ηλεκτρονικά. Από την εφορία μέχρι τις τράπεζες.

Η εποχή που ανάπτυξη μιας επαρχιακής πόλης βασίζονταν στο αν διαθέτει δημόσιες υπηρεσίες έχει περάσει…

Εφημερίδα “Συνείδηση”

Γιώργος Βαρεμένος: Παγκόσμια πατέντα η συγκομιδή ελιών με …κανό στις Οινιάδες!

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr