ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΕπιβεβαιώνεται ο Τσιόδρας;

Επιβεβαιώνεται ο Τσιόδρας;

Επιβεβαιώνεται ο Τσιόδρας;

Ο αριθμός των διασωληνωμένων παραμένει σταθερά ψηλά λίγο κάτω από τους 850. Επιπλέον ο αριθμός των Λυκείων και των Τμημάτων που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους λόγω κρουσμάτων σε σχέση με το τέλος της προηγούμενης εβδομάδας έχει τριπλασιαστεί. Παράλληλα ο δείκτης μεταδοτικότητας περιστρέφεται γύρω από την μονάδα, πότε λίγο πάνω και πότε οριακά κάτω από τη μονάδα.

Όλα αυτά συγκλίνουν στο γεγονός ότι είναι πολύ πιθανόν να επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις που έκανε ο Σωτήρης Τσιόδρας αναφορικά και με την επαναλειτουργία των Λυκείων και με το άνοιγμα των δραστηριοτήτων, διαφωνώντας μάλιστα με τους συναδέλφους του στην Επιτροπή των ειδικών του Υπουργείου Υγείας.

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας είχε εκτιμήσει ότι την εβδομάδα αμέσως μετά το Πάσχα -δηλαδή μεταξύ 3 και 10 Μαΐου, εάν ο δείκτης Rt βρίσκεται στο 1,1, οι διασωληνωμένοι αναμένεται να φτάσουν ακόμη και τους 1.200. Βεβαίως το Rt όπως ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ είναι οριακά κάτω από τη μονάδα, αλλά η κατάσταση είναι τόσο ευμετάβλητη, που την εκτίμηση Τσιόδρα δεν μπορούμε να την ξεγράψουμε ως λάθος. Αν επιδεινωθεί η κατάσταση από την κινητικότητα την περίοδο του Πάσχα, απευκταίο βέβαια, δεν αποκλείεται την εκτίμηση του καθηγητή να τη βρούμε μπροστά μας…

Εφημερίδα Συνείδηση

Στάθηκε στο ύψος της η εστίαση στην Ελλάδα

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr