Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα KA1 Erasmus+ του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η κινητικότητα του προγράμματος KA1 Erasmus+ του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου με τίτλο "Εντατικά μαθήματα Ιταλικής γλώσσας" το οποίο χρηματοδοτείται από την ευρωπαϊκή…

mousiko

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η κινητικότητα του προγράμματος KA1 Erasmus+ του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου με τίτλο "Εντατικά μαθήματα Ιταλικής γλώσσας" το οποίο χρηματοδοτείται από την ευρωπαϊκή επιτροπή.

Στην κινητικότητα αυτή συμμετείχε ο εκπαιδευτικός του σχολείου μας Μουρλάς Αθανάσιος (ΤΕ16 κλασικό βιολί ) , που ταξίδεψε στη Σιένα της Ιταλίας, κατά το διάστημα 12 έως τις 18 Φεβρουαρίου 2023, για να συμμετάσχει σε εκπαιδευτικό σεμινάριο με τίτλο Corso intensivo della lingua Italiana με διοργανωτή τον φορέα Dante Alighieri Siena.

Στόχος του προγράμματος ήταν ο εκπαιδευτικός να επιμορφωθεί στην Ιταλική γλώσσα. Δεδομένου ότι η Ιταλική είναι η γλώσσα που χρησιμοποιείται στη μουσική (όπερα, ενδείξεις ρυθμού, ερμηνευτικες συμβουλές στην παρτιτούρα κλπ ), είναι απαραίτητο για κάθε μουσικό της κλασικής μουσικής να γνωρίζει βασικούς όρους και εκφράσεις της γλώσσας. Στη διάρκεια της επιμόρφωσης ο εκπαιδευτικός παρακολούθησε ομαδικά αλλά και ιδιαίτερα μαθήματα Ιταλικής με χρήση νέων τεχνολογιών και βιωματική μάθηση (role-playing, story-telling, gamification).
Συμμετείχε σε δράσεις, ξεναγήσεις που έλαβαν χώρα στη  μεσαιωνική πόλη της Σιένα όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Τοσκάνης. Η πλούσια ιστορία του τόπου σε συνδυασμό με την αλληλεπίδραση με εκπαιδευτικούς άλλων χωρών, αποτέλεσαν μια μοναδική εμπειρία.

Συνοψίζοντας, οι εμπειρίες και οι γνώσεις που αποκτήθηκαν μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος Erasmus + ήταν πολύτιμες για τον εκπαιδευτικό αλλά και κατ επέκταση για το σχολείο και την τάξη.

Τα οφέλη από παρόμοιες δράσεις είναι πολλαπλά, καθώς προάγουν τη δια βίου μάθηση και τη συνεχή εξέλιξη των εκπαιδευτικών. Τέλος πρέπει να αποτελέσουν βασικό άξονα για τη συνέχιση της συνεργασίας σε μελλοντικά προγράμματα Erasmus +

Το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου στον Ιερό Ναό Γενεσίου του Προδρόμου Δοκιμίου