ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΕπιτροπή… μέσω εισαγγελέα

Επιτροπή… μέσω εισαγγελέα

Ενημερώθηκε να περάσει το ανήλικο παιδί της από επιτροπή ενώ τα στοιχεία του δεν ήταν καταγεγραμμένα στους καταλόγους. Μετέβη στον εισαγγελέα, ο οποίος επιλήφθηκε ο ίδιος της υποθέσεως. Τι ισχύει για τις επιτροπές των οποίων οι εξετάσεις γίνονται στο ΠΕΔΥ

Ξεκίνησαν οι εξετάσεις όσων έπρεπε να περάσουν από τις εκκρεμούσες επιτροπές, οι οποίες ανέστειλαν την λειτουργία τους από 27 Νοεμβρίου έως και 17 Φεβρουαρίου, λόγω κινητοποιήσεων για την αποφυγή κλεισίματος του τότε ΕΟΠΥΥ.

Ενδιαφερόμενοι πολίτες από όλη την Αιτωλ/νία, από προχθές, εξετάζονται περνώντας ο καθείς από την επιτροπή που πρέπει. Στο κτήριο του ΠΕΔΥ, στο κέντρο του Αγρινίου, προχθές λειτούργησαν 18 επιτροπές, παντός φύσεως, ενώ χθες λειτούργησαν 16 αποτελούμενες όλες από 3 γιατρούς, εκτός Αγρινίου, αν και λόγω κενών και φόρτου εργασίας κάποιες ελάχιστες στελεχώθηκαν και από γιατρούς του ΠΕΔΥ. Ημερησίως εξετάζονται στο ελάχιστο 400 με 500 άτομα. Πέραν όμως της φυσιολογικής ροής συνέβησαν και παρατράγουδα, τα οποία σχεδόν αγγίζουν την σφαίρα της φαντασίας.
Μητέρα ανηλίκου παιδιού που έπρεπε να περάσει επιτροπή δέχθηκε τηλέφωνο ώστε να παρουσιαστεί με το παιδί της χθες για να υποβληθεί σε εξετάσεις. Χθες το πρωί οι δυο τους μετέβησαν στο πολυϊατρείο του ΠΕΔΥ. Η μητέρα απευθύνθηκε στους ειδικούς ώστε να ελέγξουν τα τυπικά και διαπίστωσε ότι τα στοιχεία του παιδιού της δεν υπήρχαν στους καταλόγους. Η μητέρα μετέβη στον εισαγγελέα, αφού δεν της επέτρεπαν να περάσει το παιδί της από επιτροπή, ο οποίος επιλήφθηκε ο ίδιος της υπόθεση και το ανήλικο παιδί της μετά τον αγώνα αυτό πέρασε άμεσα. Το γεγονός ότι η οικογένεια του παιδιού ειδοποιήθηκε, ενώ τα απαιτούμενα στοιχεία δεν ήταν καταγεγραμμένα είναι τουλάχιστον αδιανόητο και φυσικά από την περίπτωση αυτή ανακύπτουν κρίσιμη ερωτήματα. Ευκόλως είναι αντιληπτό ότι δεν δημιουργήθηκε μόνο αυτό το πρόβλημα ούτε μέχρι το τέλος θα είναι το μοναδικό.
Η διαδικασία ενημέρωσης έχει δύο ενδεχόμενα. Το πρώτο είναι να αποσταλεί στον ενδιαφερόμενο ειδοποιητήριο από την κεντρική διοίκηση του ΚΕΠΑ στην Αθήνα ή να δεχθούν οι ενδιαφερόμενοι τηλεφώνημα στο οποίο αφού διασταυρωθούν όλα τα στοιχεία ενημερώνονται για την ημέρα που θα περάσουν επιτροπή.
Η διαδικασία των επιτροπών αναμένεται να διαρκέσει ολόκληρη την τρέχουσα εβδομάδα, ενώ στο εξής θα υπάρξει ενημέρωση, καθώς οι αρμόδιοι αναμένουν νεότερα την ερχόμενη εβδομάδα. Το πιθανότατο είναι να συνεχιστούν οι επιτροπές τουλάχιστον έως τις ευρωεκλογές.

Κων/νος Χονδρός

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr