ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΞηρομεροΕπιτροπή Διαχείρισης Κρίσεων συγκροτήθηκε στο Δήμο Ξηρομέρου

Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσεων συγκροτήθηκε στο Δήμο Ξηρομέρου

Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσεων συγκροτήθηκε στο Δήμο Ξηρομέρου

Την απόφασή του να προχωρήσει σε συγκρότηση Επιτροπής Διαχείρισης Κρίσεων κοινοποίησε ο Δήμος Ξηρομέρου, στο πλαίσιο της λήψης μέτρων προστασίας της Δημόσιας Υγείας σε τοπικό επίπεδο.

Αναλυτικά, η απόφαση του Δημάρχου, Γιάννη Τριανταφυλλάκη προβλέπει:
Τη συγκρότηση Δημοτικής Επιτροπής Διαχείρισης Κρίσεων για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών, στο πλαίσιο της λήψης μέτρων προστασίας της Δημόσιας Υγείας σε τοπικό επίπεδο ως εξής:
1) Ιωάννης Τριανταφυλλάκης, Δήμαρχος
2)Παναγιώτης Τζαχρήστας, Αντιδήμαρχος
3)Σωτήρης Γερόλυμος, Αντιδήμαρχος
4)Κωνσταντίνος Λαϊνάς, Αντιδήμαρχος
6)Παναγιώτης Παληογιάννης, Αντιδήμαρχος
7) Ιωάννης Μακρής, Υπάλληλος Δήμου-Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας

Αντικείμενο της ως άνω Επιτροπής, θα είναι η διαχείριση της υφιστάμενης κατάστασης κρίσης, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης και αποφυγής της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, σε τοπικό επίπεδο.Από την Τρίτη 17 Μαρτίου και καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης, θα βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα, με συνεχείς συνεδριάσεις και επικοινωνία με τον Ε.Ο.Δ.Υ., θα έχει την ευθύνη της προετοιμασίας του Δήμου και των Υπηρεσιών του για την αντιμετώπιση όποιων εκτάκτων αναγκών ανακύψουν.

Καθ’όλη τη διάρκεια της κρίσης θα εποπτεύει την εφαρμογή των οδηγιών των αρμοδίων φορέων, θα συντονίζει τις υπηρεσίες προκειμένου να υλοποιούνται οι σχετικές αποφάσεις, θα διευκολύνει την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών επικοινωνίας των πολιτών με τις υπηρεσίες, θα παρέχει πληροφόρηση έγκυρη και έγκαιρη, και θα μπορεί να αναπτύσσει νέες στρατηγικές και δράσεις σε τοπικό επίπεδο, εντός των νομίμων ορίων. Στόχος της επιτροπής είναι να αποτελέσει ένα σημαντικό μέσο ελέγχου και άμβλυνσης της υφιστάμενης απειλής της δημόσιας υγείας και της ομαλής επιστροφής στην κανονικότητα. Η παρούσα δεν προκαλεί δαπάνη σε βάρος του προϋπολογισμού έτους 2020 του Δήμου μας.

Αδιανόητο! 475 θάνατοι σε μία μέρα στην Ιταλία από τον κορονοϊό

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr