ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαΕπιτυχημένη η εθελοντική αιμοδοσία

Επιτυχημένη η εθελοντική αιμοδοσία

Συγκεντρώθηκαν 85 φιάλες αίματος

Από την Ένωση Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου και το Αεροπορικό Απόσπασμα Αγρινίου

Εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποίησε χθες το πρωί η Ένωση Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου με την υποστήριξη του Αεροπορικού Αποσπάσματος Αγρινίου, στο Παπαστράτειο Μέγαρο στην πλατεία Συντριβανίου.

Η Ένωση των Αιμοδοτών προχωρά τακτικά στη διοργάνωση αιμοληψιών προκειμένου να ενισχύσει τα αποθέματα αίματος, ενόψει μάλιστα και των αυξημένων αναγκών που υπάρχουν αυτή την εποχή.
Όπως και τις προηγούμενες φορές, η αιμοδοσία χαρακτηρίστηκε από  μεγάλη συμμετοχή, αφήνοντας ικανοποιημένους τους υπεύθυνους της διοργάνωσης. Συνολικά προσήλθαν περίπου 95 άτομα, κάποιοι όμως αποκλείστηκαν για διάφορους λόγους και τελικά πρόσφεραν αίμα οι 85.
Η Σπυριδούλα Παπαγιάννη, πρόεδρος της Ένωσης Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου, θέλησε να απευθύνει ευχαριστήριο μήνυμα σε όσους συνέβαλαν με τον τρόπο τους στη χθεσινή αιμοδοσία. Συγκεκριμένα, είπε: «Θέλω να ευχαριστήσω το διοικητή του νοσοκομείου Αγρινίου, Γιώργο Βλάχο και την υπεύθυνη της αιμοδοσίας, Βασιλική Πουρνάρα, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για αιμοδοσία και κατάφεραν να βρουν λύση στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την ανυπαρξία οδηγού για τη μεταφορά του αίματος και του εξοπλισμού, αφού οι οδηγοί είναι σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Τελικά, βρέθηκε ένας οδηγός από Κέντρο Υγείας της περιοχής, ο οποίος και ανέλαβε τη μεταφορά.
Θέλω επίσης να ευχαριστήσω το Αεροπορικό Απόσπασμα Αγρινίου για την βοήθεια στη συνδιοργάνωση, την ΓΕΑ Αγρινίου για τη φιλοξενία, την μητρόπολη που προχώρησε σε ανακοινώσεις της αιμοδοσία ώστε να διαδοθεί το γεγονός, το προσωπικό της αιμοδοσίας που εργάστηκε με άριστο τρόπο φέρνοντας εις πέρας όλη την εκδήλωση και φυσικά τους αιμοδότες, εθελοντές και μη, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα. Εύχομαι σε όλους καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση και ελπίζω τέτοιες μέρες το μήνυμα της σταύρωσης του Χριστού να απλωθεί στις καρδιές όλων των ανθρώπων και των οικογένειών τους, το μήνυμα για προσφορά στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη».
Κώστας Καρακώστας

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr