ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαΕπίθεση με βιτριόλι: Η ανέκφραστη κατηγορούμενη και ο 40χρονος που προσπάθησε να περάσει απαρατήρητος

Επίθεση με βιτριόλι: Η ανέκφραστη κατηγορούμενη και ο 40χρονος που προσπάθησε να περάσει απαρατήρητος

Επίθεση με βιτριόλι: Η ανέκφραστη κατηγορούμενη και ο 40χρονος που προσπάθησε να περάσει απαρατήρητος

Ένα αίτημα φιλίας στο Facebook και μερικά μηνύματα ανάμεσα στην Ιωάννα Παλιοσπύρου και τον 40χρονο άνδρα, που διατηρούσε ελεύθερη ερωτική σχέση με την κατηγορούμενη, φαίνεται να πυροδότησαν στην 37χρονη την εμμονή απέναντι στο θύμα, με αποτέλεσμα να προχωρήσει στην αποτρόπαια πράξη της: την επίθεση με βιτριόλι.

Αυτό είναι τουλάχιστον το δια ταύτα της κατάθεσης του 40χρονου στη δίκη για την επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου, με τον πρόεδρο και τον εισαγγελέα αλλά και τους δικηγόρους της Ιωάννας να του απευθύνουν «βροχή» ερωτήσεων.

Ο μάρτυρας επέμενε στο ότι δεν έχει δει ποτέ από κοντά την Ιωάννα Παλιοσπύρου κάτι που επιβεβαίωσε και εκείνη όταν κλήθηκε από τον εισαγγελέα να τοποθετηθεί για το περιεχόμενο της κατάθεσης του 40χρονου.

«Υπήρξε μία φιλική σχέση με την κατηγορούμενη, την γνώριζα δυο χρόνια πριν το συμβάν, η οποία κατέληξε σε μία ελεύθερη ερωτική σχέση χωρίς δέσμευση και πίεση. Επειδή μέναμε και κοντά είχαμε κάποιες φορές βρεθεί. Από τον Γενάρη 2020 και μέχρι το συμβάν λόγω και της καραντίνας είχαμε βρεθεί μόνο μία φορά.

Δεν γνωρίζω την Ιωάννα και δεν είχαμε βρεθεί ποτέ από κοντά» ανέφερε χαρακτηριστικά στην κατάθεση του.

Πώς… εμφανίστηκε στο δικαστήριο
Ο άνδρας που φέρεται να υπήρξε ο λόγος της εμμονής της κατηγορούμενης στο πρόσωπο της Ιωάννας προσπάθησε με κάθε τρόπο να περάσει απαρατήρητος πριν από την κατάθεση του.

Μπήκε στη δικαστική αίθουσα μόνο για να καταθέσει και ουδέποτε δεν απάντησε «παρών» κατά τη διάρκεια της εκφώνησης του ονόματος του είτε εντός είτε εκτός της δικαστικής αίθουσας πριν από την κατάθεση του.

Παρέμεινε σε μία άκρη, καθισμένος σε μια καρέκλα για σχεδόν επτά ώρες μέχρι τη στιγμή που ήρθε η ώρα να τον φωνάξουν για κατάθεση, με σκυμμένο το κεφάλι και κρατώντας ένα μαύρο φάκελο στα χέρια του.

Με τον ίδιο αθόρυβο τρόπο, σε μια προσπάθεια να φύγει απαρατήρητος, επιχείρησε να φύγει από το δικαστήριο, καλώντας ταξί για να φύγει από το Πρωτοδικείο της Αθήνας.

Ωστόσο, κατά την αποχώρηση του καταγράφηκε από τις τηλεοπτικές κάμερες.

Εντός της δικαστικής αίθουσας ο 40χρονος περιέγραψε τις ελάχιστες συνομιλίες που είχε με την Ιωάννα Παλιοσπύρου στο Facebook το 2018 ως «τυπικές». Παραδέχθηκε ωστόσο πως η Ιωάννα του είχε γνωστοποιήσει ότι τον είχε διαγράψει και του είχε πει για κάποια που… «ενδιαφέρεται».

Μάλιστα, ο 40χρονος κατέθεσε ότι είχε πει στην Ιωάννα ότι δεν είχε σχέση με την 36χρονη.

Ωστόσο, υποστήριξε ότι δε συζήτησε ποτέ με την κατηγορούμενη το περιεχόμενο της συζήτησης του με την Ιωάννα Παλιοσπύρου, προσθέτοντας πως ούτε εκείνη του ανέφερε κάτι καθώς δεν ήταν… «πιεστική».

«Δεν υπήρχε σχέση συντροφικότητας με την κατηγορούμενη. Δεν είχαμε σχέση – σχέση, ποτέ δεν ήταν πιεστική απέναντι μου» ανέφερε χαρακτηριστικά στην κατάθεση του, προσθέτοντας πως μετά την «επαφή» του με την Ιωάννα στο Facebook, δεν άλλαξε τίποτα στην επαφή τους.

«Επανερχόταν ξανά και ξανά»
«Επιβεβαιώνω ότι δεν έχουμε γνωριστεί δεν έχουμε βρεθεί ποτέ και ανταλλάξαμε μόνο κάποια μηνύματα» είπε η Ιωάννα Παλιοσπύρου στο δικαστήριο.

Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως ο 40χρονος επανερχόταν ξανά και ξανά παρά το γεγονός ότι εκείνη του είχε ξεκαθαρίσει τη θέση της.

Η 36χρονη κατηγορούμενη παρακολούθησε την κατάθεση του 40χρονου ανέκφραστη και χωρίς να αντιδράσει καθόλου.

«Υπήρξε κίνδυνος ζωής»
Κομβικές για την ποινική μεταχείριση της κατηγορούμενης στο δικαστήριο υπήρξαν και οι καταθέσεις των γιατρών που περιέθαλψαν και εξέτασαν την Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Όλοι ξεκαθάρισαν στις καταθέσεις του πως υπήρξε κίνδυνος για τη ζωή της Ιωάννας και ότι εάν το θύμα της επίθεσης με βιτριόλι δεν έβρισκε άμεσα καταφύγιο στο διπλανό φαρμακείο και δε μεταφερόταν ταχύτατα στο νοσοκομείο θα μπορούσε να είχε καταλήξει.

Η γιατρός της Ιωάννας, η πλαστική χειρουργός, Μαρία Καλοφώνου, καταθέτοντας στο δικαστήριο υπήρξε κατηγορηματική στο ότι το γεγονός πως η 35χρονη κοπέλα έπλυνε άμεσα το πρόσωπο της ήταν καθοριστικό στο να σωθεί η ζωή της, προσθέτοντας ότι το τραύμα στον τράχηλο θα μπορούσε να είναι μοιραίο.

«Εάν δεν είχε ξεπλύνει το τραύμα ούτε η Ιωάννα ούτε οποιοσδήποτε άλλος θα ζούσε. Εάν είχε εισπνεύσει ή καταπιεί οι πιθανότητες να πεθαίνει ήταν μεγάλες» ανέφερε χαρακτηριστικά στην κατάθεση της.

Παράλληλα, επισήμανε ότι όταν ένας ασθενής όπως η Ιωάννα έχει χάσει ένα τόσο μεγάλο κομμάτι του δέρματος του, είναι σαν να έχει υποστεί ακρωτηριασμό.

Το ίδιο κατέθεσε και ο ιατροδικαστής, Σωτήρης Τσαντίρης επισημαίνοντας πως ο εάν η Ιωάννα δεν είχε πάει στο φαρμακείο θα είχε πεθάνει.

Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο (07.10.2021) με την ανάγνωση των εγγράφων της δικογραφίας και τους προτεινόμενους μάρτυρες που έχει ζητήσει να εξεταστούν στο δικαστήριο η πλευρά της Ιωάννας Παλιοσπύρου.

Πηγή: newsit.gr

Ψυχαγωγία, μουσική, ωράριο ελεύθερα για τους εμβολιασμένους

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr