ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδητα«Επίθεση φιλίας» στα… χαϊβάνια

«Επίθεση φιλίας» στα… χαϊβάνια

«Επίθεση φιλίας» στα… χαϊβάνια

«Επίθεση φιλίας» στα… χαϊβάνια

Ως “επίθεση φιλίας” χαρακτηρίστηκε από την πλειονότητα του εγχώριου Τύπου η ασυνήθιστη κίνηση του Ερντογάν να στείλει ευχετήρια επιστολή στο Μητσοτάκη με αφορμή την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Ο Ερντογάν, που δεν έχει εγκαταλείψει τις νεοοθωμανικές ονειρώξεις του, μας ευχήθηκε για επέτειο της ανεξαρτησίας μας από τον οθωμανικό ζυγό, με την ελπίδα ότι εμείς θα αντιδράσουμε ως χαϊβάνια και θα σταθούμε στο γεγονός ότι “έριξε τα μούτρα του” περίπου δέκα μήνες μετά το “Μητσοτάκης γιοκ”…

Αν η Ελλάδα δεν αντιληφθεί ότι η “επίθεση φιλίας” είναι ένας τακτικισμός του Ερντογάν, ενόψει της προεκλογικής του περιόδου, τότε θα είμαστε πράγματι χαϊβάνια. “Επίθεση φιλίας” από την μια και ενεργό το casus belli από την άλλη, δεν γίνεται!

Η Ελλάδα δεν πρέπει να “μασήσει” και να “ξεπλύνει” τον Ερντογάν και την Τουρκία, καθώς φαίνεται ότι ο ξένος παράγοντας επεξεργάζεται σχέδιο για “να τα βρούμε” με την Τουρκία. Και το δυστύχημα είναι ότι δεν φαίνεται να βάζουμε όρους στο δρόμο για αυτό το τραπέζι του διαλόγου.

Δεν είναι δυνατόν ο Μενέντεζ στις ΗΠΑ να εμφανίζεται πιο προωθημένος από εμάς στην κριτική κατά της Τουρκίας. Δεν είναι δυνατόν ο Αιγύπτιος πρόεδρος Σίσι για να εξομαλύνει τις σχέσεις της χώρας του με την Τουρκία να της θέτει όρους και ένας από αυτούς είναι η Τουρκία να εξομαλύνει τις σχέσεις της με Ελλάδα και Κύπρο.

Ας μη γινόμαστε χαϊβάνια με κινήσεις αβροφροσύνης, που δεν έχουν κανένα ουσιαστικό αντίκρισμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Εφημερίδα “Συνείδηση”

Δεν κρύφτηκε ο Καραγκούνης

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ