ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΕπίθεση από ανήλικους μαθητές γυμνασίου κατά τρανς γυναίκας στην περιοχή του Πειραιά

Επίθεση από ανήλικους μαθητές γυμνασίου κατά τρανς γυναίκας στην περιοχή του Πειραιά

Επίθεση από ανήλικους μαθητές γυμνασίου κατά τρανς γυναίκας στην περιοχή του Πειραιά

Λεκτική επίθεση δέχτηκε από ανήλικους μαθητές χθες το μεσημέρι τρανς γυναίκα, διερχόμενη έξω από Γυμνάσιο, σε περιοχή του Πειραιά.

Χθες (14/05/2021) το μεσημέρι, τρανς γυναίκα διερχόμενη έξω από Γυμνάσιο σε περιοχή του Πειραιά, δέχτηκε τρανσφοβική λεκτική επίθεση από ομάδα ανήλικων μαθητών.

Το περιστατικό έφερε στο φως της δημοσιότητας η διευθύντρια του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ) Άννα Απέργη, μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook.

Σύμφωνα με την δημοσίευση, την στιγμή που το περιστατικό βρίσκονταν σε εξέλιξη, από το σημείο περνούσε και ένας καθηγητής του γυμνασίου, ενώ ρώτησε την τρανς γυναίκα τι ακριβώς συνέβη.

Όταν η τρανς γυναίκα ανέφερε στον καθηγητή όλα όσα συνέβησαν, ο καθηγητής της απάντησε “μην δίνετε σημασία, παιδιά είναι”, ενώ συνέχισε αποκαλώντας την σε λάθος γένος και φύλο “ηρεμίστε κύριε, δεν έγινε και τίποτε…”. Η τρανς γυναίκα του απάντησε ότι πρέπει να την αποκαλεί κυρία και όχι κύριο, ενώ ο καθηγητής την αγνόησε και μπήκε μέσα στο σχολικό χώρο.

Όπως αναφέρει η Άννα Απέργη, η συγκεκριμένη τρανς γυναίκα, εδώ και ένα μεγάλο χρονικό διάστημα δέχεται επιθέσεις λόγω της ταυτότητας φύλου της, στην οικία της συνήθως κατά τις βραδινές ώρες από ομάδα ανηλίκων, οι οποίοι της πετάνε στην εξώπορτα αλλά και στα παράθυρα της οικίας της πέτρες και νεράντζια, προκαλώντας φθορές στην οικία της.

Πηγή: t-zine.gr

Δείτε επίσης: Συμβόλαιο θανάτου στη Μεταμόρφωση με θύμα τον 58χρονο «Κεφάλα» – Είχε εμπλακεί σε εκβιασμούς

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr