ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΕπιτέλους, φτηνό πετρέλαιο

Επιτέλους, φτηνό πετρέλαιο

Ξεκινά σήμερα στα πρατήρια η διάθεση πετρελαίου θέρμανσης

Επιτέλους, φτηνό πετρέλαιο

Από 73 λεπτά το λίτρο για τους δικαιούχους επιδότησης, στα 1.08 ευρώ για όλους τους υπόλοιπους

 

Από 73 λεπτά το λίτρο για όσους είναι δικαιούχοι επιδότησης πετρελαίου και γύρω στα 1.08 το λίτρο για όλους τους υπόλοιπους, ξεκινά από σήμερα η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης στα πρατήρια όλης της χώρας. Μπορεί ο καιρός να μην έχει δείξει ακόμη «τα δόντια» του, οι καταναλωτές όμως μπορούν από τώρα να αρχίσουν να γεμίζουν τα ντεπόζιτά τους, έχοντας διπλό οικονομικό όφελος, αφού τόσο η επιδότηση πετρελαίου θέρμανσης, για όσους την δικαιούνται, αλλά και η χαμηλή τιμή του βαρελιού, κρατάνε χαμηλά τις τιμές

Φέτος για πρώτη φορά η τιμή του πετρελαίου έπεσε σε τόσο χαμηλά επίπεδα, μετά από τέσσερα χρόνια που οι υψηλές τιμές, επιβαρυμένες με έναν «υπερβολικό» φόρο κατανάλωσης, είχαν καταδικάσει στο ψύχος τα ελληνικά νοικοκυριά. Με τη χρήση όμως της επιδότησης θέρμανσης αυτοί οι οποίοι είναι δικαιούχοι, η οποία υπολογίζεται στα 35 λεπτά το λίτρο, αλλά και μετά την μείωση κατά 30% του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, υπολογίζεται ότι η φετινή κατανάλωση θα είναι αυξημένη. Αυτή είναι άλλωστε και η ελπίδα του κυβερνητικού επιτελείου το οποίο ευελπιστεί ότι η μείωση του φόρου θα επιφέρει αύξηση της πώλησης και άρα τα έσοδα θα καλύψουν την «χασούρα» από τον ΕΦΚ.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Σ» ο Πρόεδρος των Βενζινοπωλών Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας, Δημοσθένης Κακούρης, επισημαίνει ότι οι καταναλωτές καλό θα είναι να ψάξουν τα κριτήρια της επιδότησης πετρελαίου θέρμανσης, είτε σε συνεννόηση με τον λογιστή τους είτε αναζητώντας πληροφορίες στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (www.gsis.gr), προκειμένου να ελέγξουν αν το δικαιούνται. Η Αιτωλοακαρνανία ανήκει στην Γ’ Ζώνη επιδότησης, και ένα νοικοκυριό που θα εξαντλήσει το όριο των 960 λίτρων μέσα στον χειμώνα, θα επιδοτηθεί με 451 ευρώ.

Μέχρις στιγμής πάντως δεν έχει εκδηλωθεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον από πλευράς καταναλωτών για να μάθουν τις τιμές προμήθειας πετρελαίου, γεγονός το οποίο μπορεί να οφείλεται τόσο στον καιρό, ο οποίος ακόμη παραμένει ζεστός, όσο και στην περσινή «απογοήτευση» όπου οι υψηλότατες τιμές «πάγωσαν» νοικοκυριά και αγορά. Καθώς όμως αυτή τη στιγμή παρατηρείται μια γενική πτώση παγκοσμίως στις τιμές των καυσίμων, ίσως να είναι η πλέον κατάλληλη εποχή για να προμηθευτεί κανείς πετρέλαιο, επιτυγχάνοντας σημαντικό οικονομικό όφελος, ανάλογα βέβαια και με την ποσότητα την οποία θα αγοράσει.

 

Κώστας Καρακώστας

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr