ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠολιτικα ΝεαΕπιστολή Παπαναστασίου στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ για να επισπευστούν οι διαδικασίες καταγραφής των ζημιών

Επιστολή Παπαναστασίου στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ για να επισπευστούν οι διαδικασίες καταγραφής των ζημιών

Επιστολή Παπαναστασίου στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ για να επισπευστούν οι διαδικασίες καταγραφής των ζημιών

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο με σκοπό και στόχο την άμεση καταγραφή των ζημιών που σημειώθηκαν από χαλαζοπτώσεις στην περιοχή  κατά τις προηγούμενες ημέρες και κατ επέκταση την γρηγορότερη αποζημίωση των πληγέντων. 

Αναλυτικά η επιστολή: 

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Στον Δήμο Αγρινίου, όπως είναι γνωστό, μία από τις βασικότερες οικονομικές δραστηριότητες, και κύρια πηγή εισοδήματος μεγάλου μέρους του πληθυσμού, είναι η αγροτική παραγωγή.

Δυστυχώς, στα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν καθημερινά οι παραγωγοί μας προστέθηκαν  τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν πρόσφατα την περιοχή με σφοδρή ένταση.

Μία τέτοια κατάσταση σημειώθηκε στις Δημοτικές Ενότητες του Αγρινίου  τις προηγούμενες ημέρες, οπότε και εκδηλώθηκε έντονη κακοκαιρία και  χαλαζόπτωση με καταστροφικές κυριολεκτικά συνέπειες για την αγροτική παραγωγή κυρίως για ελαιόδεντρα, εσπεριδοειδή και λοιπές αροτραίες καλλιέργειες.

Οι πρώτες εκτιμήσεις που αποτυπώνουν την κατάσταση κάνουν λόγο για ζημίες της τάξεως του 40% στους συγκεκριμένους τομείς παραγωγής.

Ας σημειωθεί, ότι η εξέλιξη  αποτελεί επιστέγασμα μίας απολύτως κακής χρονιάς για την αγροτική παραγωγή, δεδομένων των δυσχερών οικονομικών συνθηκών που έχουν οδηγήσει στη ραγδαία και κατακόρυφη αύξηση του κόστους της αγροτικής δραστηριότητας ως άμεση συνέπεια της αύξησης των τιμών σε καύσιμα εργαλεία και αγροτικές ύλες (λιπάσματα, σπόροι κ.λπ.).

Η δυσμενής οικονομική συγκυρία σε συνδυασμό με την απώλεια παραγωγής καθιστά υπαρκτό τον κίνδυνο έως και της ολοσχερούς απώλειας του εισοδήματος των αγροτικών οικογενειών.

Αποτελεί επιτακτική ανάγκη η άμεση αναλυτική καταγραφή των ζημιών που σημειώθηκαν στον  Δήμο Αγρινίου εκ μέρους αρμοδίων κλιμακίων ελεγκτών του κατά τόπον αρμοδίου υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ, που εδρεύει στο Αγρίνιο, προκειμένου να επιταχυνθεί κατά το ταχύτερο δυνατό η διαδικασία καταβολής των  αγροτικών αποζημιώσεων.

Η Πολιτεία οφείλει να σταθεί αρωγός στήριξης του βασικού αυτού πυλώνα της ελληνικής οικονομίας.

Που θα πραγματοποιηθούν rapid test αύριο σε Αγρίνιο, Μεσολόγγι και Ναύπακτο

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ