ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΜεσολογγιΕπιστολή του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου για το πρόγραμμα ψηφιακής αναβάθμισης μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Επιστολή του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου για το πρόγραμμα ψηφιακής αναβάθμισης μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Επιστολή του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου για το πρόγραμμα ψηφιακής αναβάθμισης μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Αξιότιμε κ. Περιφερειάρχη,

Ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Ι.Π. Μεσολογγίου μετά την δεκαετή  οικονομική   κρίση καθώς και το δίμηνο κλείσιμο των καταστημάτων λόγω του Κορονοϊού πραγματοποίησε έρευνα με την εταιρεία  OREGIN.  Βάση των αποτελεσμάτων διαπιστώθηκε αφενός η έλλειψη γνώσεων στο ηλεκτρονικό εμπόριο και αφετέρου η θέληση πολλών εκ των συναδέλφων να εκπαιδευτούν στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

Δια αυτό το λόγο ζητούμε  η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος να εξετάσει το ενδεχόμενο να  προκηρύξει πρόγραμμα  το οποίο να είναι 100%  επιδοτούμενο συνδέοντας τις επιχειρήσεις μας με το ηλεκτρονικό εμπόριο και να εκπαιδεύει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στις νέες τεχνολογίες.

Αντικείμενο του Προγράμματος  να είναι η ενίσχυση των πολύ μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, μέσω της αγοράς καινοτόμων εφαρμογών Τεχνολογίας της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας  με σκοπό την ενδυνάμωση του σκέλους της εφαρμογής ΤΠΕ, ως βασικής υποστηρικτικής τεχνολογίας, για την επίτευξη βελτιώσεων σε όρους παραγωγικότητας και προωθητικών ενεργειών από επιχειρήσεις.

Επιπλέον, οι επιχειρήσεις  μας θα  μπορούν να επιδοτηθούν για την αγορά καινούργιου σύγχρονου εξοπλισμού ψηφιακής τεχνολογίας.

Σας ενημερώνουμε  ότι στην Περιφέρεια Κρήτης  τρέχει ήδη αντίστοιχο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ 2014 -2020 το οποίο  είναι  100%  επιδοτούμενο για ποσά έως 15.000 ευρώ.

Παρακαλούμε να λάβετε σοβαρά το αίτημα μας και να δώσετε την ανάσα που χρειάζονται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις έτσι ώστε να  συνδεθούν με την ψηφιακή εποχή στην οποία έχει ήδη  εισέλθει το εμπόριο.

Ένα αναμονή των ενεργειών σας

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr