ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΟικονομιαΕπιστολή Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου σε πρωθυπουργό και υπουργούς για πρόσθετα μέτρα

Επιστολή Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου σε πρωθυπουργό και υπουργούς για πρόσθετα μέτρα

Επιστολή Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου σε πρωθυπουργό και υπουργούς για πρόσθετα μέτρα

Την ενίσχυση των μέτρων για τη στήριξη της αγοράς ζήτησε η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου με επιστολής της προς τον πρωθυπουργό, τους υπουργούς Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη και τον αναπληρωτή  υπουργό κ. Νικόλαο Παπαθανάση.     

Το κείμενο της επιστολής:

“Συμπληρώθηκαν ήδη δύο μήνες από την επανεκκίνηση του Λιανικού Εμπορίου και η Αγορά κινείται με πολύ χαμηλούς ρυθμούς και κάτω από τις προσδοκίες που είχαν δημιουργηθεί μετά από διάστημα έξι μηνών με κλειστά τα καταστήματα. Είναι βέβαιο ότι θα χρειαστεί αρκετός χρόνος για να μπορέσει να βρει και πάλι τον βηματισμό της και οι συνάδελφοι καθημερινά αγωνιούν βλέποντας τις υποχρεώσεις τους διαρκώς να αυξάνονται.

•Έχουμε τονίσει ότι απαιτούνται να υπάρξουν γενναία μέτρα στήριξης για τις μικρές επιχειρήσεις και αυτά για όσο διάστημα απαιτηθούν.

•Επίσης ζητάμε να σχεδιάσει η Κυβέρνηση ένα ξεχωριστό πρόγραμμα στήριξης αντίστοιχο των άλλων κλάδων της οικονομίας που έχει ήδη ανακοινώσει και θα εφαρμοστούν και αυτό για να υπάρχει δίκαιη και ίση αντιμετώπιση προς όλους.

•Η μείωση των ενοικίων που έχει ανακοινωθεί με ποσοστό 60%-40 % για τον μήνα Ιούνιο είναι θετικό μέτρο αλλά πρέπει να συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες με αντίστοιχη αποζημίωση των ιδιοκτητών .

•Ένα μεγάλο πρόβλημα που απασχολεί έντονα τους συναδέλφους είναι αυτό των επιταγών και πρέπει να υπάρξει οριστική λύση στο θέμα αυτό γιατί η μετάθεση τους και για τον μήνα Μάιο για 60 ημέρες αναβάλει προς το παρόν την πληρωμή τους αλλά η συσσώρευση όλων τον μήνα Ιούλιο είναι σίγουρο ότι θα οδηγήσει σε αδυναμία στους συναδέλφους ώστε να μπορέσουν να τις πληρώσουν .

•Επαναλαμβάνουμε για άλλη μια φορά την πρόταση μας για χρηματοδότηση από την Πολιτεία με διάρκεια ενός χρόνου και με άτοκο ή με πολύ χαμηλό επιτόκιο για τους εκδότες και πληρωμή των κομιστών που είναι οι συνεργάτες μας για να υπάρξει εύρυθμη λειτουργία της αγοράς .

•Επαναφέρουμε το αίτημα μας για κούρεμα μέρους του χρέους των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων που δημιουργήθηκαν μέσα στην πανδημία και αποπληρωμή τους σε 120 δόσεις.

•Δημιουργία ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΟΥ επαγγελματικού λογαριασμού .

•Να δοθεί χρηματοδότηση στις μικρές επιχειρήσεις και αυτοαπασχολούμενους μέσω του προγράμματος των Μικροπιστώσεων που φθάνει μέχρι 25.000 ευρώ χωρίς εμπράγματες
εγγυήσεις.

•Έχουμε ζητήσει για τις Ασφαλιστικές μας εισφορές του ΕΦΚΑ να υπάρξει κάλυψη από την Πολιτεία για τους μήνες που ήταν κλειστές οι επιχειρήσεις και ακόμη να δίνεται έκπτωση 25% στις εμπρόθεσμες πληρωμές.

•Να καταργηθεί το τέλος επιτηδεύματος, η εισφορά αλληλεγγύης και η προκαταβολή φόρου.

Οι μικρές επιχειρήσεις του Λιανεμπορίου σε όλη τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές και η στήριξη που έχουν λάβει μέχρι σήμερα δεν είναι ανάλογη των συνεπειών της .

Η Κυβέρνηση οφείλει άμεσα να στηρίξει με επί πλέον μέτρα τις επιχειρήσεις της Αγοράς για να μπορέσουν να επιβιώσουν και να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας”.

Καινούργιο: Τρεις εστίες φωτιάς ταυτόχρονα, απείλησαν λιοστάσια – κάηκαν ελαιόδεντρα (ΦΩΤΟ)

 

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr