ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΕπιστολή διαμαρτυρίας των μελών του Συλλόγου Διδασκόντων του 6ου ΓΕ.Λ. Αγρινίου για τη λειτουργία του ως πρότυπο σχολείο

Επιστολή διαμαρτυρίας των μελών του Συλλόγου Διδασκόντων του 6ου ΓΕ.Λ. Αγρινίου για τη λειτουργία του ως πρότυπο σχολείο

Επιστολή διαμαρτυρίας των μελών του Συλλόγου Διδασκόντων του 6ου ΓΕ.Λ. Αγρινίου για τη λειτουργία του ως πρότυπο σχολείο

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 6ου ΓΕ.Λ. Αγρινίου πληροφορήθηκε με κατάπληξη και με ανεπίσημο τρόπο ότι ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτ/νίας,  εισηγήθηκε στην Περιφερειακή Διεύθυνση να λειτουργήσει το σχολείο μας από το επόμενο σχολικό έτος ως πρότυπο σχολείο.

Η κατάπληξή μας οφείλεται στο γεγονός ότι ο Σύλλογός μας σε προηγούμενη συνεδρίασή του, η οποία είχε συγκληθεί επί τούτου στις 22/03/2021, είχε λάβει ομόφωνα αρνητική απόφαση για το ζήτημα και η απόφασή μας είχε ανακοινωθεί στον  Διευθυντή Β/θμιας Εκ/σης. Η σημερινή εξέλιξη να μετατραπεί το σχολείο σε πρότυπο εν αγνοία του Διευθυντή και του Συλλόγου Διδασκόντων κρίνεται αντισυναδελφική ενέργεια, η οποία προφανώς υπολείπεται σε ηθική και δημοκρατική νομιμοποίηση.

Μια τέτοια προοπτική μας βρίσκει καταρχήν αντίθετους για τους εξής λόγους:

α) Όλοι μας αποφασίσαμε, όταν επιλέξαμε σταδιοδρομία, ότι υπηρετούμε το δημόσιο σχολείο χωρίς διακρίσεις και κριτήρια επιλογής μαθητών.

β) Μια μετατροπή του σχολείου μας θα προκαλούσε μία σειρά οχλήσεων στους μαθητές όσο και στις οικογένειές τους, διότι θα υποχρεωθούν να αναζητήσουν σχολείο εκτός της περιοχής κατοικίας τους.

γ) Κρίνουμε ως πρωτοφανή και αντιπαιδαγωγική πρακτική την εξαναγκαστική μετατροπή ενός εν λειτουργία σχολείου σε πρότυπο, εν μέσω της έκτακτης κατάστασης που επικρατεί.

δ) Απορήσαμε εξαρχής πώς θα μετατραπεί σε πρότυπο ένα σχολείο το οποίο δεν διαθέτει, όχι μόνο τον απαραίτητο εξοπλισμό, αλλά ούτε κατάλληλη ούτε και επαρκή κτιριακή υποδομή.

ε) Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι ο Σύλλογος δεν ενημερώθηκε επίσημα για ένα ζήτημα το οποίο αφορά άμεσα την επαγγελματική εξέλιξη και το εργασιακό καθεστώς  των μελών του, δεδομένου ότι η μετατροπή του σχολείου σε πρότυπο συνεπάγεται αλλαγή προσωπικού και συνεπώς την απώλεια των οργανικών μας θέσεων. Σημειώνουμε ότι το υφιστάμενο προσωπικό έχει ήδη  στερηθεί τη δυνατότητα βελτίωσης θέσης ή απόσπασης λόγω παρέλευσης προθεσμιών.

Μετά την εξέλιξη αυτή, επιφυλασσόμαστε να προβούμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια ελέγχου, διαμαρτυρίας και κινητοποίησης όλων των εμπλεκομένων, προκειμένου να αντιπαλέψουμε τη δυσμενή κατάσταση που δημιουργείται. Μέριμνά μας είναι η διαφύλαξη του δημοκρατικού και δημόσιου σχολείου.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 6ου ΓΕ.Λ. Αγρινίου

Συνάντηση Φ. Ζαΐμη με τον Γενικό Γραμματέα Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών, Λ. Χριστόπουλο

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ