ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιο«Επιστημονικός και πνευματικός έλεγχος της Ομοιοπαθητικής»

«Επιστημονικός και πνευματικός έλεγχος της Ομοιοπαθητικής»

Σχολή Γονέων Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας

 

«Επιστημονικός και πνευματικός έλεγχος της Ομοιοπαθητικής»

 

Το θέμα του επιστημονικού και του πνευματικού ελέγχου της ομοιοπαθητικής αναλύθηκε από τον πανεπιστημιακό καθηγητή κ Κων/νο Καρακατσάνη στην προχθεσινή εκδήλωση της σχολής γονέων στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου

 

 

Το απόγευμα της Κυριακής στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνάντηση της Σχολής Γονέων της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας. Ομιλητής ήταν ο πανεπιστημιακός κ Κων/νος Καρακατσάνης, ο οποίος μίλησε για τον επιστημονικό και τον πνευματικό έλεγχο της ομοιοπαθητικής. Ο κ Καρακατσάνης ανέλυσε και απαρίθμησε τις 22 βασικές αρχές της Ομοιοπαθητικής κατά τον Hahnemann , ο οποίος ήταν ο ιδρυτής της Ομοιοπαθητικής και απεβίωσε το 1843. Ανέλυσε τις 4 διαφορετικές υποκατηγορίες που αποτελούν τις επιπρόσθετες φιλοσοφικές απόψεις περί της ομοιοπαθητικής. Μίλησε συγκεκριμένα για τα επίπεδα του ανθρώπου που είναι το διανοητικό, το συγκινησιακό και το σωματικό, για την ζωτική δύναμη που γεννά τις σκέψεις και τη δημιουργικότητα , για το «μίασμα» που είναι η προδιάθεση για τη χρόνια ασθένεια, η οποία διαβιβάζεται από γενιά σε γενιά. 

Έκανε ακόμη ειδική αναφορά στις τρείς γνωστότερες θεραπευτικές μεθόδους. Η πρώτη είναι ο βελονισμός, ακολουθεί η δια «επιθέσεως» των χεριών ενός υψηλής πνευματικής στάθμης άτομο και δια της χορηγήσεως «δυναμοποιημένου» ομοιοπαθητικού φαρμάκου. Έφερε στο προσκήνιο της συζήτησης την απόδειξη της ουσίας Proving, τον πειραματισμό δηλαδή με τον οποίον αναδεικνύεται ο «χαρακτήρας» ή η «προσωπικότητα» της εκάστοτε φαρμακευτικής ουσίας.

Ξεχωριστό κεφάλαιο για την ομιλία του κ Καρακατσάνη ήταν αυτό της ομοιοπαθητικής θεραπευτικής όπου μίλησε και για 15 διαφορετικά φάρμακα. Ανέλυσε επίσης την ομοιοπαθητική υπό το πρίσμα της επιστήμης, ενώ μίλησε ιδιαιτέρως για το τρίπτυχο της ομοιοπαθητικής με την ιατρική έρευνα και την πρακτική. Το τελευταίο σκέλος της ομιλίας του πανεπιστημιακού κ Κών/νου Καρακατσάνη ήταν η ομοιοπαθητική και η πνευματικότητα, μέσω της οποίας ο κ Καρακατσάνης μίλησε για την σχέση της ομοιοπαθητικής με τον Παγανισμό, με την Ορθόδοξη Χριστιανική Προοπτική, τους «λόγους» της δημιουργίας της και την συμπαθητική ή απομιμητική μαγεία.

Κων/νος Χονδρός

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr