Επιστήμονες του Περού επιβεβαίωσαν ότι οι «εξωγήινες μούμιες» είναι κούκλες φτιαγμένες από οστά

Ειδικοί και αρχές στο Περού απέρριψαν το ενδεχόμενο οι ανθρωποειδείς κούκλες που βρέθηκαν τον περασμένο Οκτώβριο να είναι λείψανα εξωγήινων, υποστηρίζοντας ότι τα δύο αντικείμενα…

20240112-reuters-ufo2

Ειδικοί και αρχές στο Περού απέρριψαν το ενδεχόμενο οι ανθρωποειδείς κούκλες που βρέθηκαν τον περασμένο Οκτώβριο να είναι λείψανα εξωγήινων, υποστηρίζοντας ότι τα δύο αντικείμενα είναι κούκλες φτιαγμένες από οστά ζώων.

Τα ευρήματα έρχονται μετά από επιστημονική ανάλυση στις δύο μικρές “ανθρωποειδείς κούκλες” που κατασχέθηκαν τον περασμένο Οκτώβριο σε ένα από τα γραφεία αποστολής της DHL στο αεροδρόμιο της Λίμα. Οι αναφορές ότι τα αντικείμενα ήταν εξωγήινης προέλευσης απορρίφθηκαν ως “παραμύθι”.

Οι κούκλες, οι οποίες βρέθηκαν σε ένα χαρτόκουτο και έμοιαζαν με μουμιοποιημένα σώματα ντυμένα με ενδυμασία των Άνδεων, προορίζονταν για το Μεξικό, όπου τον Σεπτέμβριο ο μελετητής UFO και δημοσιογράφος Jaime Maussan παρουσίασε στο Κογκρέσο παρόμοιας εμφάνισης “μη ανθρώπινα” λείψανα. Η παρουσίαση από τον Maussan δύο μικροσκοπικών μουμιοποιημένων σωμάτων με επιμήκη κεφάλια και τρία δάχτυλα σε κάθε χέρι από την πόλη Nazca του Περού έκανε το γύρο του κόσμου. Οι περουβιανές αρχές αρνήθηκαν τότε ότι αυτές οι “μούμιες” ήταν εξωγήινης προέλευσης.

Ο Φλάβιο Εστράδα, αρχαιολόγος στο Ινστιτούτο Νομικής Ιατρικής και Εγκληματολογικών Επιστημών του Περού, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι η ανάλυση από εμπειρογνώμονες αποκάλυψε ότι οι δύο κατασχεθείσες κούκλες και ένα χέρι με τρία δάχτυλα από τη Νάζκα “συναρμολογήθηκαν” από ζωικά και ανθρώπινα οστά και “κολλήθηκαν” με συνθετικό υλικό. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, οι εμπειρογνώμονες δεν υποστήριξαν ότι οι κούκλες που βρέθηκαν στα γραφεία της DHL στο αεροδρόμιο σχετίζονται με τα μουμιοποιημένα σώματα που παρουσίασε ο Maussan, αν και επανέλαβαν ότι τα λείψανα στο Μεξικό δεν είναι εξωγήινα.

Πηγή: Reuters