ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΕπισκέψεις του Αντώνη Σαμαρά στα δημαρχεία Μεσολογγίου και Αγρινίου (φωτο)

Επισκέψεις του Αντώνη Σαμαρά στα δημαρχεία Μεσολογγίου και Αγρινίου (φωτο)

Επισκέψεις του Αντώνη Σαμαρά στα δημαρχεία Μεσολογγίου και Αγρινίου (φωτο)

Επισκέψεις του Αντώνη Σαμαρά στα δημαρχεία Μεσολογγίου και Αγρινίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή τη στιγμή η ομιλία του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά στο Αγρίνιο, ο οποίος νωρίτερα σήμερα επισκέφθηκε και το Μεσολόγγι στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας.

 

Πρώτος σταθμός της επίσκεψής του στο Μεσολόγγι ήταν το δημαρχείο, όπου τον υποδέχθηκε ο δήμαρχος Νίκος Καραπάνος, παρουσία σύσσωμης της δημοτικής αρχής, του γενικού γραμματέα της αποκεντρωμένης διοίκησης, των υποψηφίων βουλευτών του κόμματος στο νομό Αιτωλοακαρνανίας και πλήθος κόσμου.

Ο κ. Καραπάνος αρχικά έθεσε στον Πρωθυπουργό τα ζητήματα του ΤΕΙ και του Νοσοκομείου, ζήτησε την επανίδρυση της Διεθνούς Ακαδημίας της Ελευθερίας, καθώς και τη χρηματοδότηση της κατασκευής του Κεντρικού Αρχαιολογικού Μουσείου Αιτωλοακαρνανίας.

Από την πλευρά του ο κ. Σαμαράς σχετικά με τα παραπάνω θέματα εξήγγειλε τη χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ με το ποσό των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ για το αρχαιολογικό μουσείο, ενώ παραδέχτηκε το λάθος της κατάργησης της ακαδημίας και υποσχέθηκε την ανάληψη ενεργειών αναβάθμισης για το ΤΕΙ και το νοσοκομείο.

ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΟΣΜΟΣ

 

Τόσο ο κ. Σαμαράς, όσο και ο κ. Καραπάνος στάθηκαν ιδιαίτερα στο γεγονός ότι δημοσιεύτηκε σήμερα στην εφημερίδα της κυβέρνησης η σύσταση δημοτικού λιμενικού ταμείου, ενώ στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός είχε τη δυνατότητα να ανταλλάξει απόψεις με πολίτες στην κεντρική πλατεία της πόλης πριν αναχωρήσει για το Αγρίνιο.

Στη συνέχεια, λίγο μετά τις 2:30 το μεσημέρι, ο αρχηγός της νέας δημοκρατίας επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Αγρινίου, Γιώργο Παπαναστασίου, στο δημαρχείο Αγρινίου.

Ο κ. Παπαναστασίου τόνισε αρχικά πως είναι ιδιαίτερη τιμή η παρουσία του Πρωθυπουργού για την πόλη, αλλά και για τον ίδιο, ενώ ανέφερε πως η δυσχερής κατάσταση στα οικονομικά της χώρας αντικατοπτρίζεται και στις τοπικές κοινωνίες. Επίσης του ζήτησε ενίσχυση των πόρων για τις τοπικές αυτοδιοικήσεις και τη συνέχιση των μεγάλων έργων υποδομής.

 

Ο κ. Σαμαράς με τη σειρά του έδειξε να συμμερίζεται την ανάγκη για ενίσχυση της περιοχής με έργα υποδομής, ενώ τόνισε πως όπως έχει ήδη δεσμευτεί, μέρος από τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από τον ΕΝΦΙΑ θα παραχωρηθούν για τις ανάγκες των τοπικών αυτοδιοικήσεων.

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν την αποχώρηση του Πρωθυπουργού από το δημαρχείο, ο δήμαρχος Αγρινίου του πρόσφερε το βιβλίο «Γλυπτοθήκη» του Χρήστου Καπράλου.

Μπάμπης Τσιρώνης

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr