ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑστυνομικα ΝεαEπίσκεψη στην Α.Δ. Ακαρνανίας για την Ημέρα Εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών

Eπίσκεψη στην Α.Δ. Ακαρνανίας για την Ημέρα Εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών

Eπίσκεψη στην Α.Δ. Ακαρνανίας για την Ημέρα Εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών

Με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην Α.Δ. Ακαρνανίας για την Ημέρα Εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση που εκδόθηκε έχει ως εξής:

Με αφορμή την Ημέρα Εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών που έχει οριστεί 25η Νοεμβρίου, η Πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας Φύλων Δυτικής Ελλάδας Αμαλία Βούλγαρη – Πολονύφη πραγματοποίησε επίσκεψη στην Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας και ζήτησε να ενημερωθεί για τυχόν περιστατικά που έχουν καταγγελθεί.

Κατά την επίσκεψη συναντήθηκε με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ακαρνανίας Δημήτρη Γαλαζούλα, την υποδιευθύντρια κ. Ανδριοπούλου, και την υπαστυνόμο του τμήματος ενδοοικογενειακής βίας κ. Σαρλάμη με τους οποίους συζήτησε για το διαχρονικό φαινόμενο της κακοποίησης γυναικών και παιδιών, όπως επίσης το ρόλο, αλλά και τη συμβολή της Αστυνομίας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, απέναντι στα περιστατικά και τις καταγγελίες που έχουν αυξηθεί κατά την περίοδο της πανδημίας.

Από κοινού εκτιμήθηκε ότι η συνεργασία της Περιφερειακής Αρχής με την Αστυνομία και η ανάληψη πρωτοβουλιών για δράσεις ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης  αποτελεί σημαντική παράμετρο ώστε τα θύματα κακοποίησης να γνωρίζουν που μπορούν να απευθυνθούν, που μπορούν να βρουν καταφύγιο και εν τέλει να βρουν το θάρρος να μιλήσουν.

Αιτωλοακαρνανία: Που θα πραγματοποιηθούν αύριο δωρεάν rapid test

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr