ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠαιδειαΕπίσκεψη σε σχολεία του ορεινού Βάλτου από διεπιστημονική ομάδα του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.

Επίσκεψη σε σχολεία του ορεινού Βάλτου από διεπιστημονική ομάδα του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.

Επίσκεψη σε σχολεία του ορεινού  Βάλτου από διεπιστημονική ομάδα του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.

Στο πλαίσιο στήριξης των ολιγοθέσιων και απομακρυσμένων από τα μεγάλα αστικά κέντρα σχολείων, η διεπιστημονική ομάδα του Κέντρου Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.) Αιτωλοακαρνανίας πραγματοποίησε επίσκεψη την Δευτέρα 19/12/2022 σε  σχολικές μονάδες της επαρχίας του ορεινού Βάλτου Αιτωλοακαρνανίας.

Συγεκριμένα επισκέφθηκε τις εξής σχολικές μονάδες:

-Νηπιαγωγείο, Δημοτικό Σχολείο και Γυμνάσιο Μαλεσιάδας.

-Νηπιαγωγείο, Δημοτικό Σχολείο, Γυμνάσιο και Λύκειο Εμπεσού.

-Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Περδικακίου

-Δημοτικό Σχολείο Βρουβιανών

Ο σκοπός της συνάντησης ήταν διττός όπως αναφέρεται σε σχετική ενημέρωση του προϊσταμένου του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Δρ. Αθανάσιου Ρισβά.  Αφενός μεν η επικοινωνία με τους γονείς των μαθητών προκειμένου η διεπιστημονική ομάδα να ενημερωθεί για τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους και να προσανατολιστεί προς την επίλυση αυτών, αφετέρου δε η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινότητας για θέματα ψυχοκοινωνικού και μαθησιακού ενδιαφέροντος. Επιπλέον, η διεπιστημονική ομάδα συνομίλησε με τους εκπαιδευτικούς των σχολείων προκειμένου να έχει πληρέστερη εικόνα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εκάστοτε σχολική μονάδα.

Το ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. σε συνεργασία με άλλους φορείς μεριμνά προκειμένου να ληφθούν αντισταθμιστικά μέτρα με δραστηριότητες πολιτιστικού περιεχομένου μαθήματα μουσικής, εικαστικών, θεάτρου, ξένων γλωσσών…) στο Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Περδικακίου και στο Δημοτικό Σχολείο Βρουβιανών.

Η υπηρεσία του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Αιτωλοακαρνανίας με συνέπεια στο σκοπό λειτουργίας της εργάζεται αδιάκοπα για τη διασφάλιση της ισότιμης πρόσβασης όλων
ανεξαιρέτως των μαθητών στην εκπαίδευση και για την προάσπιση της αρμονικής ψυχοκοινωνικής τους ανάπτυξης και προόδου.

“Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον πρόεδρο του τοπικού διαμερίσματος Περδικακίου κύριο Παναγιώτη Καπούλα καθώς και τον πρόεδρο του τοπικού διαμερίσματος Βρουβιανών κύριο Αθανάσιο Τσιακανίκα για τη θερμή φιλοξενία τους”, η σχετική ανακοίνωση.

Η Δευτεροβάθμια καλεί το ιατρικό προσωπικό για τους σχολικούς μαθητικούς αγώνες Λυκείων της Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ