ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΕπίσκεψη Καραμανλή στον οδικό άξονα Άκτιο – Αμβρακία – Εντός του καλοκαιριού η παράκαμψη Αμφιλοχίας

Επίσκεψη Καραμανλή στον οδικό άξονα Άκτιο – Αμβρακία – Εντός του καλοκαιριού η παράκαμψη Αμφιλοχίας

Επίσκεψη Καραμανλή στον οδικό άξονα Άκτιο – Αμβρακία – Εντός του καλοκαιριού η παράκαμψη Αμφιλοχίας

«Έργα που είχαν βαλτώσει επιτέλους ολοκληρώνονται» αυτό ήταν το μήνυμα του υπουργού Υποδομών Κώστα Καραμανλή  κατά τη διάρκεια της σημερινής επίσκεψης στα έργα του οδικού άξονα Άκτιο – Αμβρακία, στον κόμβο Λουτρακίου.

Όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα ο κ. Καραμανλής, τόνισε ότι η παράκαμψη Αμφιλοχίας θα παραδοθεί μέσα στο καλοκαίρι ενώ η ολοκλήρωση του έργου θα γίνει στο τέλος του 2023.

Δείτε video από την επίσκεψη:

Ο υπουργός Υποδομών, ο οποίος συνοδεύεται από τον υφυπουργό Γιώργο Καραγιάννη, τη γενική γραμματέα και στελέχη της εταιρείας που κατασκευάζει το έργο , επισκέφτηκε την παράκαμψη Αμφιλοχίας , προκειμένου να ενημερωθεί για την πρόοδο των εργασιών, « ενός πολύπαθου και μπλοκαρισμένου έργου, το οποίο πραγματικά κινδύνεψε να μην γίνει», όπως χαρακτηρίστηκα τόνισε.

«Βλέπουμε με πολύ μεγάλη ικανοποίηση, ότι το έργο προχωράει, μπροστά από τα χρονοδιαγράμματα. Επομένως είμαστε στην ευχάριστη θέση σήμερα να σας πούμε, ότι το έργο αυτό,τα πρώτα 17 από τα 32 χιλιόμετρα, θα παραδοθούν μπροστά από το χρονοδιάγραμμα, δηλαδή μέσα στο καλοκαίρι. δηλαδή μέσα στο επόμενο τρίμηνο, και το έργο, θα προχωρήσει κανονικά και θα παραδοθεί όπως πρέπει, στο τέλος του 2023.

Ο κ. Kαραμαλνής επισήμανε πως το έργο Άκτιο-Αμβρακία, δεν είναι το μοναδικό στην ευρύτερη περιοχή, καθώς σε εξέλιξη υπάρχουν και άλλα έργα, τα οποία αναβαθμίζουν γενικότερα όλη η περιοχή της Δυτικής Ελλάδος, έργα τα οποία θα προσδώσουν πολύ μεγάλη σημασία στον τόπο.

« Επομένως συνεχίζουμε με λίγα λόγια και με γοργά βήματα, να ολοκληρώσουμε ένα σχεδιασμό, που βγάζει μία περιοχή πραγματικά από την απομόνωση», υπογράμμισε ο υπουργός.

Σε ερωτήσεις αναφορικά με τη σύνδεση της Ιόνιας Οδού με την Πρέβεζα, του άξονα Ιωάννινα-Kακαβιά, είπε πως έχουμε μία σειρά από έργα και ότι, όλα προχωρούν σύμφωνα με το σχεδιασμό του Υπουργείου, ενώ διευκρίνισε, ότι  όπου υπάρχουν ζητήματα, για τα οποία με τους τοπικούς παράγοντες, με την Περιφέρεια με τους Δήμους “προσπαθούμε να βρούμε λύση”.

“Αυτό όμως που πρέπει σήμερα να κρατήσουμε, είναι ότι τα έργα αυτά, έργα μπλοκαρισμένα επί χρόνια επιτέλους δρομολογούνται, επιτέλους τελειώνουν και αυτό είναι νομίζω το μήνυμα που πρέπει σήμερα να κρατήσουμε όλοι”. σημείωσε.

Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του ο υπουργός τόνισε: «Ανακοινώνουμε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα έχουμε συγκεκριμένα χρηματοδοτικά εργαλεία και ενημερώνουμε πάντα τους πολίτες της περιοχής για την εξέλιξη των έργων».

Ο Παναγιώτης Γαρδελίνος, γενικός διευθυντής Τομέα Έργων Βιώσιμης Ανάπτυξης Μυτιληναίος, ευχαρίστησε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και τις αρμόδιες υπηρεσίες για την αμέριστη υποστήριξή , ενώ επεσήμανε ότι η παράκαμψη Αμφιλοχίας είναι το πρώτο μέρος του έργου που θα παραδοθεί σύντομα , παρατηρώντας ότι η εξέλιξη των εργασιών του έγινε μέσα στις δύσκολες συνθήκες πανδημίας και αγοράς, λόγω πολέμου.

 

Πηγή: e-maistros.gr

Μαθητές της Δυτικής Ελλάδας γέμισαν το Επιστημονικό Πάρκο για τις ανάγκες του Erasmus+ CHOICE

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ