ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΗ επιρροή κάποιων εκκλησιαστικών κύκλων υπερβαίνει τα όρια…

Η επιρροή κάποιων εκκλησιαστικών κύκλων υπερβαίνει τα όρια…

Η επιρροή κάποιων εκκλησιαστικών κύκλων υπερβαίνει τα όρια…

Η επιρροή κάποιων εκκλησιαστικών κύκλων υπερβαίνει τα όρια…

Ήταν ξεκάθαρο εδώ και χρόνια ότι αρκετοί συμπολίτες μας είχαν αφήσει τους εαυτούς τους αποκλειστικά στα χέρια κάποιων μέσα στην εκκλησία, συχνά όχι των πνευματικών τους αλλά άλλων που δεν ήταν και τόσο… πνευματικοί. Ακόμη και ιερέων. Στο Αγρίνιο κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια και οι ιστορίες που λέγονται μεταξύ μας είναι πολλές για το πως γνωστοί μας οδηγούνται από διαφόρους σε ακραίες συμπεριφορές.

Η πανδημία ήρθε να μας αποτελειώσει και τα τέρατα που είχαν ακουστεί επί σχεδόν 3 χρόνια, από δήθεν θρησκευτικούς μπροστάρηδες, δεν είχαν προηγούμενο. Βρέθηκε η ευκαιρία να παρέμβουν κάποιοι στις ζωές των πολιτών και να πάρουν τον έλεγχο, συχνά όχι με σκοπό το κέρδος αλλά για να νιώσουν ότι είναι σωτήρες, ότι μεταδίδουν την Μόνη Αλήθεια! Αυτό οδήγησε πιστούς (συχνά γυναίκες ευάλωτες) σε μεγάλες πλάνες και αποστράφηκαν την επιστήμη, την ζωή, τελικά την κοινωνία.

Αποξενώθηκαν και τα ψυχολογικά προβλήματα που όλοι έχουμε έγιναν βουνά ανυπέρβλητα. Και ήρθαν, ως επακόλουθο, καταθλίψεις, απόπειρες αυτοκτονιών, διαζύγια, ακόμη και όσα τρελά παρακολουθήσαμε με τον ιερέα βιαστή και εκμεταλλευτή που στην ουσία είχε φτιάξει μια σέκτα στην πόλη! Όσα ακούγονται τώρα τελευταία και για άλλες υποθέσεις που προβληματίζουν έντονα είναι η κορυφή του παγόβουνου και δυστυχώς τελευταία μαθαίνουμε πολλά, σε επίπεδο φημών.

Τις φήμες η Εκκλησία πρέπει τις διαλύσει και να ξεριζώσει όσα στοιχεία θέλουν δικό τους κοινό. Να πει στους ιερείς να αφοσιωθούν και να επιτελέσουν τον ρόλο τους. Δεν είναι ούτε λοιμωξιολόγοι, ούτε σύμβουλοι γάμου, ούτε ιστορικοί ή πολιτικοί αναλυτές. Ούτε αρχηγοί αίρεσης…

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Το βρήκαν “μαζικό” και “μαχητικό” το συλλαλητήριο;

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ