ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΕπιμένει στη λογική “μελέτη – κατασκευή” το Συντονιστικό για το δρόμο Αγρίνιο – Καρπενήσι

Επιμένει στη λογική “μελέτη – κατασκευή” το Συντονιστικό για το δρόμο Αγρίνιο – Καρπενήσι

Επιμένει στη λογική “μελέτη – κατασκευή” το Συντονιστικό για το δρόμο Αγρίνιο – Καρπενήσι

Μια σειρά από παρατηρήσεις διατυπώνει το Συντονιστικό για το δρόμο Αγρίνιο – Καρπενήσι με αφορμή τη χρηματοδότηση των μελετών για τον άξονα Αστακός-Πλατυγιάλι– Αγρίνιο – Καρπενήσι-Λαμία (συμπεριλαμβανομένης της σύνδεσης του Αγρινίου με την Ιόνια).

Τα μέλη του Συντονιστικού προειδοποιούν ότι με βάση τα δεδομένα που έγιναν γνωστά το έργο δεν πρόκειται να αρχίσει πριν το 2026 και επιμένουν στη λύση “μελέτη – κατασκευή” για να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Τι αναφέρει το Συντονιστικό

“Το συντονιστικό για το δρόμο Αγρίνιο-Καρπενήσι θεωρεί θετικό το γεγονός ότι το έργο “Αστακός-Πλατυγιάλι-Αγρίνιο-Καρπενήσι-Λαμία” αντιμετωπίζεται ενιαία ως διευρωπαϊκό δίκτυο που θα βγάλει τη Δυτική Ελλάδα από την απομόνωση και θα την ενώνει με την Ανατολική.

Αντιλαμβανόμαστε από τις προθεσμίες για τις υπολειπόμενες μελέτες ότι η υλοποίηση του έργου συνολικά δεν θα ξεκινήσει πριν το 2026. Σε αυτό το πακέτο των 8.000.000 ΕΥΡΩ για τις μελέτες ΔΕΝ περιλαμβάνεται το τμήμα από το 7ο χμ-28χμ (θέση Σταυρός) γιατί θέλουμε να πιστεύουμε ότι σχεδόν έχει ολοκληρωθεί και ανήκει σε προηγούμενο πακέτο. Ωστόσο ως συντονιστικό επιμένουμε στη λογική “μελέτη-κατασκευή” όπως είχε συμφωνηθεί από όλους τους φορείς στη συνάντηση – ορόσημο της 12ης Μαρτίου αρχής γενομένης από τα πρώτα 28 χμ που η μελέτη είναι σχεδόν έτοιμη η οποία μπορεί να μπει  ΠΡΙΝ την ολοκλήρωση των μελετών και να ενωθεί με τα 5χμ που είναι σχεδόν έτοιμα να παραδοθούν από το κόμβο Lidl έως Καμαρούλα.

Το συντονιστικό θα παρακολουθεί το θέμα και καλεί και άλλους συμπολίτες μας να το πλαισιώσουν με μοναδικό σκοπό το όνειρο δεκαετιών, η σύνδεση Δυτικής – Ανατολικής Στερεάς Ελλάδος να γίνει πραγματικότητα”.

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ